Nazilli Şehitler İlköğretim Okulu'nun etkinlik salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi Aydın İl Temas Görevlisi Kerim Yıldırım, maddenin insanlarda ruhsal, fiziksel, sosyal ve ekonomik zararlar meydana getirdiğini söyledi.
Bağımlılığın herkes için gizli bir tehlike oluşturduğuna dikkat çeken Yıldırım, ''Madde kullanımı ve bağımlılığı ile mücadelede en etkin yöntem önleme çalışmalarıdır. Önleme çalışmalarında en büyük görev ailelere düşmektedir. Aile içi ilişkilerin ve iletişimin sağlıklı olması, milli ve manevi değerlerin öğretilmesi hayati önem taşımaktadır. Anne ve babaların çocuklarına duygusal açıdan sevgi, ilgi, yakınlık göstermesi, onlara zaman ayırması, sorumluluk duygusunu vermesi onların madde bağımlılığından uzak durması için önemli bir unsurdur'' dedi.
Gençlerin genellikle maddeye merak ve arkadaş etkisinde kalarak başladıklarını ifade eden Kerim Yıldırım, ''Çocuklarımızın arkadaş seçimine çok büyük önem verilmesi ve kötü arkadaş gruplarından uzak durdurulması gerekmektedir. Temiz bir toplum güzel bir Türkiye için madde kullanımına hayır demeliyiz'' şeklinde konuştu.