Edinilen bilgiye göre, Nazilli Endüstri Meslek Lisesi birinci sınıf öğrencileri Ünal Dokumacı (17) ve Tugay Sağdaç(15)’tan 3 gündür haber alamayan yakınları polise kayıp başvurusunda bulundu. Öğrencilerden Ünal Dokumacı’nın ailesinden habersiz okula gitmemeye başladığı öğrenildi. Okul tarafından eve uyarı kağıdının gelmesi ile çocuklarının okula gitmediğini öğrenen baba Yaşar Dokumacı ve Anne Ümmü Gülsüm Dokumacı oğulları ile konuştu.Annesi ve babasına okumak istemediğini çalışmak istediğini söyleyen Ünal Dokumacı bir işyerinde çalışmaya başladı.Okulundan sınıf arkadaşı olan Tugay Sağdaç’ında son günlerde devamsızlık yapmaya başladığı öğrenildi.Son olarak biri işe diğeri de okula gitmek için sabah erken saatlerde evden çıkan iki gençten 3 gündür haber alınamadı.Son olarak Sınıf arkadaşlarından birine “Biz İstanbul’a gidiyoruz hadi sende gel” dedikleri öğrenilen çocukların durumunda endişe eden ailelerde perişan oldu.
Çocuklarının kötü amaçlı kişiler tarafından kaçırabileceğinden endişe duyduklarını ifade eden Ünal Dokumacının babası, “Ünal çok çabuk inanan bir psikolojik yapıya sahip Ünal kanalda olsa bile yüzmesini çok severdi.Nazilli üzerinden geçen büyük sulama kanalına su bırakılmış oraya girip boğulma ihtimalinden korkuyorum” dedi.
15 yaşındaki Tugay Sağdaç’ın babası Turgay Metin Sağdaç da, hala şok yaşadığını ifade ederek, “Oğlumla hiçbir sorunumuz yoktu.Ailesine bağlı bir çocuktu.Çocuğumuzun can sağlığından şüphe ediyoruz.Annesi de rahatsız evladını görmek istiyor” diye konuştu.
Ünal Dokumacı’nın annesi Ümmü Gülsüm Dokumacı ise, oğlunun can sağlığından şüphe ettiğini belirterek, şöyle konuştu: “Oğlumla aramızda hiçbir sorun yoktu.Okula gitmek istemediğinde bile onu zorlamadık.Oğlumun can sağlığından şüphe ediyorum.Kaçırılma ihtimalinden korkuyoruz”