200 civarında işadamının katıldığı seminerde başarmada en önemli unsurun kaliteli ürün ve kurumsal yapı olduğunu ifade dildi.
Nazilli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (NASİAD), Nazilli ve çevresinde faaliyet gösteren üye işadamları ve girişimcilerini, iş dünyasının başarılı isimleri ile buluşturmaya devam ediyor. Türkiye’de ve dünyada başarıları ile iş dünyasının devleri arasına giren firma yetkililerini ağırlayan ve üyesi olduğu işletmelere ziyaretlerle birlikte danışmanlık konularında da destek veren NASİAD’ın son konuğu NAZO Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kurt oldu. Kurt, bir gün süren Nazilli ziyareti sırasında işyerlerinin gezmesinin ardından akşam dernek binasında verdiği seminerde 3 saniyede markalaşmayı ve reklamın önemini anlattı. Kendisini dinleyen dernek üyesi 200’den fazla işadamı ve genç girişimciye önemli tüyolar veren Kurt “Firmanızda önce altyapıyı oluşturacaksınız. Kurumsallaşmanın ardından hedef kitlenizi belirleyip işletme ve ürün tanıtımının vazgeçilmezi olan reklam için özelikle insan beyninin algılayacağı 3 saniyeyi geçmeyen akılda kalıcı bir sloganla reklam vereceksiniz. İflas etmiş bir ülke olan Yunanistan bile bizim 10 katımız oranındaki bin 500 reklam veren firması var. Türkiye bir dönem 25 milyon dolar ihracat yaparken bugün TUSKON ve üye dernekleri sayesinde bu rakam 130 milyon dolara çıktı. Kısa sürede bu rakamı 500 milyon dolara çıkartmayı hedefliyoruz. Nazilli’deki ihracatçı işadamı sayısını 50-75’e çıkarttığımız zaman bu mümkün alacak. Üniversitelerin de desteği ile bu rakama ulaşmak hiç de zor değil. Hedefe ulaşırsak Türkiye’de işsiz kalmaz” dedi.
Kurt, daha sonra kendisine yöneltilen soruları yanıtlarken Afrika’da en fazla 10 yıllık iş potansiyeli kaldığını ve işadamlarının Pazar payını elde etmek için acele etmelerini söyledi.