lli Temsilciliği’nin düzenlediği ‘Mimarlık, Çocuk ve Nazilli’ konulu fotoğraf yarışması sonuçlandı. Nazilli’de, mimarlık mesleğini ön plana çıkarmak, çocuklarla mimarlık ve şehrin iletişimini sağlamak için düzenlenen fotoğraf yarışmasına katılan Nazillili İlköğretim Okullarında okuyan 10 öğrenci ödüllerini Kaymakam Mehmet Okur’un elinden aldı. Düzenlenen ödül törenine öğrencilerin yanı sıra İzmir Mimarlar Odası Nazilli Temsilcisi Hüsnü Erturan ile yönetim kurulu üyeleri Mimar Ş.Murat Yumurtacı, Mimar Erdoğan Ünsal, Mimar Adalet Çakırlı ve öğrenci velileri katıldı.

10 ÖĞRENCİYE 50’ŞER TL
TMMOB Mimarlar Odası Nazilli Temsilciliği tarafından düzenlenen Fotoğraf yarışmasına Nazilli Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ilçe ilköğretim okullarında okuyan öğrencilerin katılırken, Jüri yarışmaya katılan fotoğrafları değerlendirirken ilk kez yarışmada teşvik amacıyla tüm öğrencileri 1’inci seçti. Kaymakamlık makamında düzenlenen tören ile öğrencilere teşvik için katılım belgesi ve zarf içinde 50’şer TL harçlık verildi.

5 JÜRİ ÜYESİ, FİKİRLERİ BEĞENDİ
10 fotoğrafa ödüllerin verilmesini Başkan Mimar Hüsnü Erturan ile Mimar Gonca Yelkovan, Mimar Ş.Murat Yumurtacı, Mimar Erdoğan Ünsal ve Mimar Adalet Çakırlı’dan oluşan jüri belirledi. İlk kez düzenlenen yarışmada öğrencilerin birbirinden güzel fotoğraf kareleri yakaladığını ifade eden Nazilli Mimarlar Odası Başkanı Hüsnü Erturan; “Jüri üyelerimizin de önerisi ile bu yıl düzenlediğimiz yarışmada tüm çocuklarımızı birinci seçtik. Hem onları motive etmek hem de bundan sonraki yıllarda yapacağımız yarışmalarda çocuklarımıza teşvik olmak istedik. Çok güzel eserler önümüze geldi ve bunları sadece bina veya yapı ile ilgili değil çocukların ne anlatmak istediğini de düşündük. Gerçekten de Nazillili gençlerimiz çok ilginç düşüncelerini fotoğraflara yansıtmışlar kendilerini tebrik ediyorum. Nazilli’de mimarlık mesleğini ön plana çıkartarak, çocuklarla mimarlık ve şehrin iletişimini sağladığımızı düşünüyoruz” dedi.

OKUR; “GENÇLERİN DÜŞÜNCELERİ ÇOK İLGİNÇ”
Düzenlenen yarışmanın ilçede farklı bir yaklaşım getirdiğini ifade eden Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur ise; “Öncelikle yarışmayı düzenleyen Mimarlar Odasına ve yarışmaya katılma cesareti gösteren çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Nazilli her zaman ilkleri ve farklılıkları yaparak ismini duyurmaya devam ediyor. Düzenlenen bu yarışmada her zaman farklılıkları olan Nazilli’yi daha da ileriye götüreceğine inanıyorum. Gençlerimizde oluşturulan mimarlık mesleğine sevginin ve ilginin yanı sıra ilçemizdeki hem mimari yapının ortaya çıkmasını hem de çarpıklıklarının ortaya çıkmasını sağlamış. Özellikle Ev’in içinden parmaklıklar arasında dışarıya sokağa bakışı farklı bir açı olmuş. Gençlerimizin hepsini tebrik ediyorum. Hepsinin düşünceleri farklı ve ilginç. Bu tarz etkinliklerin ilçemizde artarak devam etmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

YARIŞMAYA KATILAN ÖĞRENCİLER
Düzenlenen Fotoğraf yarışmasına; Özel Aydınlık İlköğretim Okulu’ndan Enis Buğra Tosun, Emre Çağrı Tosun ve Yusuf Mir Öztaş, Şehitler İlköğretim Okulu’ndan Mert Acar ve Selahattin Acar, Beşeylül İlköğretim Okulu’ndan ise Betül Pehlivan, Laçin Bozbek, Özge Özden, Selin Sağnak ve Ceylin Taşdemir katılırken, kaymakamlık makamında düzenlenen ödül törende ellerine fotoğraf makinalarını alan Enis Buğra Tosun ve Özge Özden anı ölümsüzleştirmeleri dikkat çekti. Gazetecilerden de fotoğraf makinalarının ayarları ve fotoğraf çekme teknikleri hakkında bilgi almayı ihmal etmeyen gençler, çektikleri fotoğrafları sosyal paylaşım sitesi facebookta paylaşacaklarını dile getirdiler.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png