Nazilli Ticaret Odası, Nazilli Halk Eğitim Merkezi, İş-Kur ve KOSGEP tarafından düzenlenen 'Sertifikalı Ön Muhasebe', 'Sertifikalı Satış Uzmanlığı' ve 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' kurslarının sertifika dağıtım töreni Nazilli Belediyesi Nikah Salonu'nda gerçekleştirildi. 
     Törende konuşan, AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, Türkiye'nin en önemli sorunlarının başında işsizlik ve yoksulluğun geldiğini belirterek, işsizliğin sadece Türkiye'ye özgü bir durum olmadığını belirtti. 
     Gelişmiş ekonomilerde de çok yüksek işsizlik oranlarının görüldüğünü ifade eden Kılınç, şöyle konuştu: 
     ''İşyeri şartlarından dolayı kendi isteği ile çalışmayanlar, ekonominin iniş döneminde işini kaybedenler, üretimde makine yoğun sistemlerin kullanılması ya da mevsimlik işler nedeniyle ortaya çıkan işsizlik türleri, ortaya süreklilik gösteren bir oran çıkarmaktadır. Bu gerçekten hareketle, toplumda iş gücüne dahil kişilerin tamamının istihdam edilmesine olanak olmadığı sonucuna varıyoruz. İşsizliği tamamen yok edemeyeceğimize göre, olması gereken hedef reel sektörün iş gücü ihtiyacı doğrultusunda kısa süreli ve sonuca yönelik eğitim ve meslek programlarını uygulamaktır.'' 
     Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur da, bu tür kurslar sayesinde işsizlerin iş sahibi imkanına kavuştuğunu kaydetti. 
     Konuşmaların ardından, ön muhasebe kursunu bitiren 53 kursiyere, satış uzmanlığı kursunu bitiren 24 kursiyere ve uygulamalı girişimcilik kursunu bitiren 23 kursiyere sertifikaları dağıtıldı. 
     Törene, Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akaya, KOSGEP Aydın Müdürü Turgut Gözen, Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Pirinç, Nazilli İş-Kur Müdürü Şahin Altınkurt, Nazilli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muhlis Sönmez ve kursiyerlerin yakınları katıldı.