Nazilli halkına farklı bir ramazan ayı yaşatmak için ‘Nazilli'de Bu Ramazan Bir Başka Geçecek’ sloganı ile ilçede bir ay boyunca devam edecek olan 'Ramazan Etkinlikleri' programı düzenlendi.
video-haber.png
Jonklör gösterileri, meddah, semazen gösterileri, çizgi film karakterleri ile çocukları etkileyecek olan ekipler, tiyatro ve konserlerle de büyüklere farklı bir ramazan gecesi yaşatacak. Makedonya Çam Dibi orkestrası eşliğinde Atatürk Anıtı önünde başlayan korteje Naz Tiyatro Topluluğu, Meddah, Hacivat-Karagöz, Jonklör, Ateş Adam ve Osmanlı Dönemi Karakterleri katıldı. UzunÇarşı istikametinden Belediye Meydanına çıkan ekipler gösterileri ile etkinlikleri vatandaşlara duyurdu. Nazilli halkının yoğun ilgi gösterdiği ve fotoğraf çekmek için birbiriyle yarıştığı görülürken, etkinliklerin Ramazan Bayramı’nın 4. gününe kadar süreceği belirtildi.

Uzun Yaşam Derneği tarafından düzenlenen Ramazan Etkinliklerinin Dr. Yüksel Yalova Sümer Park Rekreasyon alında her gün farklı etkinliklerle süreceğini ifade eden Dernek Başkanı Engin Tulumbacı, alan içerisine kurulan sahnenin yanı sıra seyircilerin programları izleyebileceği bölümlerler yapıldığını belirtti. Ramazan etkinliklerinin yapılacağı alanda geniş bir lunapark açıldığını belirten Tulumbacı; “Ramazan Etkinlikleri yerel ve ulusal çok sayıda sanatçıyı ve tiyatrocuyu ağırlıyor” dedi.

nazillide-ramazan-etkinlikleri-lfy_galeri.jpg

Ramazan etkinliklerinin panayır havasında gerçekleşmeye başladığını ve Sümerpark Rekreasyon alanında açılan stantlara tüm derneklerin kendilerini tanıtması için davet edildiğini söyleyen Uzun Yaşam Derneği Başkanı Engin Tulumbacı; “Uzun Yaşam Derneği’mizin sosyal ve kültürel faaliyetleri çerçevesinde 1 Temmuz günü itibariyle iftardan sonra 1 ay sürecek olan Ramazan etkinliği düzenliyoruz. Zengin bir etkinlik içeriğine sahip olan programda Kur’anı Kerim Hatmi, Tasavvuf Musikisi, sema gösterisi, davullu maniler, Hacivat- Karagöz, Ateş adam, jonklör gösterilerinin yanı sıra birçok tiyatro gösterisi sahne alacak. Dolu dolu düzenlenen ramazan etkinliklerimizde 5 yerli sanatçımızın yanı sıra 11 grup ve sanatçı sahne alacak. Ramazan Ayı gecesi etkinliklerimize herkesi bekliyoruz” dedi.

1 Temmuz’da başlayan Ramazan Etkinlikleri kapsamında Elmas Kardeşler saz ve fasıl ekibi her gece canlı performans sunacağı belirtilirken, etkinliklerde 5 Temmuz Cumartesi günü Naz Tiyatro Topluluğu, 11 Temmuz Çarşamba günü Finitolar, 24 Temmuz Perşembe günü Yetenek Sizsiniz İlker Atak, 25 Temmuz Cuma günü İftarda Şenlik Var ve 29 Temmuz Salı günü Buyur Burdan Kaç tiyatro gösterileri ile sahne alırken, Dj Mete’nin canlı performansı da etkinliklere renk katacak. Ramazan etkinliklerinde yerli sanatçıların yanı sıra tanınmış sanatçılar da sahne alacak. 5 Temmuz Cumartesi günü Hakan Eyiden, 6 Temmuz Pazar Okan Okan, 8 Temmuz Salı Mustafa Eren, 9 Temmuz Çarşamba Retrobüs, 12 Temmuz Cumartesi İstanbul Arabesk, 12 Temmuz Uğur Arslan 14 Temmuz Pazartesi Ferdi, 15 Temmuz Salı Oops, 17 Temmuz Perşembe O sesTürkiye Efe, 19 Temmuz Cumartesi günü ise Ankaralı Ebru ve Ezgi'nin Günlüğü, 20 Temmuz Pazar Güvenç, 23 Temmuz Salı Zekai Tunca ve 27 Temmuz Pazar günü ise Nalan Altınörs sahne alacak.

nazillide-ramazan-etkinlikleri-lkj_galeri.jpg