Aşırı sıcaklıkların yaşandığı şu günlerde Nazilli Belediyesi, sokaklara su kapları yerleştirerek sokak hayvanlarının su ihtiyacını karşılamaya çalışıyor. Yetkililer Su kaplarındaki suların bitmesi halinde belediyenin yetişemediği yerlerde halkın da katkısını isterken su kaplarının korunmasını kırılıp dökülmemesini ve atıl vaziyete getirilmemesi konusunda vatandaşın duyarlılık göstermelerini talep ediyor.

Nazilli’de yaşayan insanlar kadar diğer canlıların da yaşam hakkı bulunduğuna dikkat çeken Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, insanlar kadar hayvanların da suya ihtiyacının olduğunu söyledi. Aşırı sıcakların hayvanların su ihtiyaçlarını artırdığını kaydeden Alıcık, “Nazilli’de vatandaşlarımız için yaptığımızı hizmetlerin yanı sıra doğadaki diğer canlıları da unutmuyoruz. Doğanın parçası olan bu canlılara tüm iklim koşullarında hangi şartları sağlamak gerekiyorsa o şartları sağlayarak önlemler almaya çalışıyoruz” dedi. Şu an 40 adet su kabının yapıldığını ve sadece ana caddelere bırakıldığını belirten Alıcık, vatandaşın talebi doğrultusunda istedikleri yerlere su kabı bırakılabileceğini ve bu kaplar konusunda vatandaşın su kontrollerini önemsemeleri gerektiğini ifade etti.

“HAYVANLAR DA SU KAYBI YAŞIYOR”

Sıcak günlerde sokak hayvanlarının susuz kalmaması için bir dizi tedbir aldıklarını belirten Belediye Veterineri Ahmet Şahin ise, Nazilli Belediyesi'nin hayvan dostu bir belediye olduğuna dikkat çekerek “Nasıl ki biz sıcaklar nedeniyle aşırı su kaybı yaşıyorsak. Aynı durum hayvanlar için de geçerli. Fakat onların çeşmeyi açıp ya da markete girip su alma şansları yok. Biz de Nazilli Belediyesi olarak su kaplarını sokaklara yerleştirdik” şeklinde konuştu.

Belediyenin hayvanlar için hayata geçirdiği bu uygulama, vatandaşlar tarafından da olumlu karşılandı. Yetkililere teşekkür eden vatandaşlar, hem düşünce hem de görsel olarak başarılı buldukları çalışmanın tüm sokak ve caddelere sık aralıklarla konmasını istiyor.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png