Her sene düzenlediği kurslar ile yeni girişimci adaylarının iş kurma sürecinde 50 bin TL’ye kadar hibe ve “0” faizli kredi desteği almaları için sertifika almalarına olanak sağlayan Nazilli Ticaret Odası, 2016 yılı için de ilk etap kurslarını açtı. Yaklaşık 800 girişimci adayının içerisinden 175 girişimciye sertifika verecek olan NTO, talebin yoğun olması sebebiyle sene içerisinde ilave kurslar açmaya devam edecek.

İLK KURS NAZİLLİDE DÜZENLENDİ

Hükümetin hibe desteğini artırmasıyla yoğun bir talep patlaması yaşayan NTO, ilk kursunu 23 Ocak 2016 tarihinde başlatarak bölgenin de ilk kursunu açmış oldu. Diğer kurslarını da 20 şubatta başlatan NTO, ilk etapta 175 kişilik kurs programını da böylece ilan etmiş oldu. Alışılmışın dışında tek elemeli ve tarihi tek seferde belirlenmiş kurslar yerine kurs tarihlerini sene içerisinde talep doğrultusunda oluşturan NTO, bu sayede senenin her döneminde girişimcilere ulaşmayı hedefliyor.

TÜRKİYE ORTALAMASININ ÇOK ÜZERİNDE

Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan yaptığı açıklamada, “İşletmesini açacak olan girişimcilere öncelik veriyoruz. Girişimcilere kurs esnasında donanımlı bir eğitim veriyoruz. Kurs bittikten sonra da girişimcilerimizi kendi başlarına bırakmıyoruz. Proje ekibimiz aracılığıyla iş planlarının hazırlanmasında ve sunumunda birebir ücretsiz danışmanlık yapıyoruz. İşletmesini açan sertifikalı girişimci oranımız Türkiye ortalamasının 3 kat üzerinde. Bunu sağlamak için eleme aşamasından girişimcinin işletmesini açtığı ana kadar ve sonrasında uzun bir serüvenin içerisinde oluyoruz ve tüm süreci takip ediyoruz.” dedi.

EĞİTMENLER ÜNİVERSİTEDEN DESTEK NAZİLLİ İŞKUR’DAN

Geçen sene olduğu gibi bu sene de eğitmenler için üniversiteden hocalarla kurslara devam etme kararı alan NTO yetkilileri, bu sayede hem eğitimin kalitesini artırdıklarını hem de Üniversite ile girişimciler arasında bağ kurduklarını ilettiler. Nazilli İŞKUR ile işbirliği ortaklığında gerçekleştirilecek kurslarda kursiyerlere günlük harçlık imkânı da sağlanmış oluyor.