Nazilli Ticaret Odası (NTO) yeni hizmet binasını kahvaltılı basın toplantısında tanıttı. Bölgenin köklü odalarından birisi olduklarını söyleyen Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, “5 yıllık değil, 50 yıllık hizmet için yeni binamızı hazırladık” dedi.

Nazilli Ticaret Odası (NTO) binasında düzenlenen kahvaltıya Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, F.K.S şirketinin sahibi müteahhit Yusuf Kesmez ve Mimar Hüsnü Erturan, yerel gazete ve haber ajanslarının temsilcileri katıldı. Kahvaltı sonrasında yeni binayla ilgili bilgiler veren NTO Meclis Baikanı Gürdal Yüzügüler, tam donanımlı hazırlanan oda binasının 6 milyon liraya mal olduğunu söyledi. Geniş katılımlı iş toplantılarının yapılabileceğine değinen Yüzügüler , "Nazilli Ticaret Odası hizmet binası 7 bin metrekare arazi üzerinde kurulu toplam 5 bin metrekare kapalı alandan oluşmaktadır. Bodrum katta derslikler, arşiv ve 100 kişilik toplantı salonu, giriş katta üye hizmet alanı, 1. katta meclis toplantı salonu, Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlarına ait makam odaları, VİP toplantı salonu, kadın - genç girişimcilere ait odalar ve kurum temsilciliklerine ait odalar bulunmaktadır. Yine binamızın kafeterya ve konferans salonu bölümü ayrı bir giriş ile ayrılmış olup, hizmet saati dışında da kullanımının uygun olması amaçlanmıştır. Binamızda yine bağımsız katlarda ve hizmet alanlarında yeteri kadar asansör bulunmaktadır. Binamızın giriş katında bağımsız bir restaurant hizmet sunacaktır” dedi.

"Meyve veren ağaç taşlanır"

Nazilli Ticaret Odası’nın Aydın ilinin doğusundaki 7 ilçeye hizmet sunan 39 il odasından daha büyük olduğunu belirten Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, "1924 yılında kurulmuş olan bölgenin en güçlü ve en köklü meslek odalarından bir tanesiyiz. Kurulduğu günden bu güne kadar Köytaş Tekstil, Sümer Basma Fabrikaları gibi ülkenin ekonomisine büyük hizmetleri bulunan birçok firmayı bünyesinde üye olarak barındırmış olan NTO, 2000 yıllarına kadar Afyon, Denizli, Aydın ve Uşak illerine mal ve hizmet sunabilecek kadar güçlü bir ekonomik yapıya sahip Nazilli ve çevresindeki sanayici ve tüccarlara hizmet sunmuştur” diye konuştu. 

Nazilli Ticaret Odası’nın strateji planlarının bölgenin hızlı kalkınmasına olanak sağlayacak şekilde planlandığını anlatan Arslan, ”Memleket sevdalısı olarak çıktığımız bu yolda bu ve benzeri birçok engelle karşılaşacağımızı en başından itibaren tahmin etmiştik. Hepimizin malumu 'Meyve veren ağaç taşlanır' sözü hep aklımızda yer etti. Yeni bir yönetim ve hizmet anlayışı muhakkak büyük sancıları da beraberinde getirecektir. Bütün bu sıkıntı ve engellere rağmen gelecekte memleketimize ve milletimize fayda sağlayacak işler yapma heyecanını yitirmemiz söz konusu bile olamaz” ifadelerini kullandı.