Nazilli Ticaret Odası’na kayıtlı özel öğrenci yurdu ve pansiyon işletmeciliği yapan firma yetkilileri, NTO Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan’ın katıldığı toplantıda buluştu. Toplantıda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2017/10090 sayılı Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliğinin çalışmaları esnasında, sektörün fikrinin alınmamış olmasından kaynaklanan problemler görüşüldü. Toplantıya katılan yurt yöneticileri ayrı ayrı söz alarak karşılaştıkları sorunları dile getirdi. Toplantı neticesinde sektör sorunlarının çözüme kavuşturulması adına bir rapor hazırlanarak yetkili mercilere iletilmesinde karar kılındı. 
Toplantı esnasında dile getirilen problemlerden söz eden NTO Başkanı Arslan, “Konut gibi kiralanan dairelerin haksız rekabet yaratması ve bu konutların resmi anlamda herhangi bir kayıtları olmaması haksız rekabete yol açıyor. Özel Okullar ile vakıf yurtları ve okullarına indirimli su desteği verilirken özel yurtların bu destekten yararlanamaması burada kalan öğrencileri mağdur ediyor ve özel yurtlara olan ilgiyi azaltıyor. Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yeni yurt binaları yapılması gerektiği halde yüksek kira bedelleriyle şahıslara ait binaların yurt olarak kiralanması haksız rekabete sebep olmaktadır. Mili Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2017/10090 sayılı Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği çalışmaları esnasında sektörün fikri alınmamıştır. Bu nedenle Yönetmelikte Yönetmelik ile ilgili uygulamadan kaynaklanan bir çok sorun bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi özel öğrenci yurtlarının bütün izin ve işlemlerinde Milli Eğitim Kurumuna bağlı hale getirilmesidir. 
Nazilli İİBF nin ihtiyaçlarına Nazilli halkı ve kurumları olarak cevap verilememesi yeni açılan bölümlere öğretim görevlisi atanmaması, yeterince öğrenci gelmemesine ve var olan öğrencilerin de bir müddet sonra azalmasına sebep oluyor.
Eğitim döneminin başlangıcında (üniversiteye kayıt) resmi Yurt listelerinin belirlenmesi gerekirken Kredi ve Yurtlar Kurumu belirli bir zamana bağlı kalmadan öğrenci alabilmektedir. Bu durum mevzuatın “özel yurtlarda yıllık ücretin yüzde 10 ödendiği takdirde kayıt silinebilir” hükmü doğrultusunda yurt sahiplerini zor durumda bırakmaktadır. Söz konusu yüzde 10’luk ücret de zaten tahsil edilememekte ve bir dönem oda boş kalmaktadır. Özel yurtlarda öğrencilerin giriş-çıkış saatleri konusunda tavizsiz bir anlayışa sahip olunmasına rağmen KYK yurtlarında daha esnek davranılması ve bu uygulama farklılığı yüzünden özel yurtlardan vazgeçilmesine neden olması, mevzuat gereği Özel Yurtlardan istenen fiziki şartlar ve uygulamaların, KYK’ ya bağlı resmi yurtlarda aranan özelliklerden olmaması haksız rekabete sebep oluyor.
Özellikle kayıt dönemlerinde, Nazilli Ticaret Odasının desteği ile reklam ve ilanları asabilecek alan oluşturulması ve yurt seçeneklerinden bütün öğrencilerin haberdar olabileceklerin alanların oluşturulması gerekmektedir. Ayrıca Mart 2018’de ilgili kurumların da davet edileceği bir toplantı düzenlenmesi görüşüldü” dedi.

 nazilli’de-ogrenci-yurdu-ve-pansiyon-isletmecileri,-nazilli-ticaret-odasi-(nto)-bunyesinde-bir-araya-gelerek-sektorel-sorunlari-tartisti.2.jpg