Ramazan Bayramı’nın 3.’üncü günü Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi’nde bayramlaşma düzenlendi. İlk defa bayramlaşma yapılan dernekte Kore, Kıbrıs ve Güneydoğu gazileri aileleri ile birlikte dernekte bayram ziyaretlerini kabul ettiler. İlki yapılan bayramlaşmaya AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turan ve Nazilli Ticaret Odası Başkanı Başkanı Tacettin Pirinç katıldı. Gazilerle bayramlaşan misafirlere kolonya ve çikolata ikram edildi.

İkramların ardından Gaziler, AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turan’a üzerinde ‘Gazi’ yazılı rozet taktılar. Gazilik ceketleri ve Kalpaklarını giyerek hatıra fotoğrafı çekilen misafirler, Gazilik Şeref Defterine günün anlam ve önemini belirten yazılarını yazdılar. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, ‘Türk Milletinin Tek Millet Tek Devlet Tek Bayrak’ ilkesinden asla ayrılmayacak olduğunu ifade ettiği Gazilik Şeref Defterine şunları yazdı. “Bu gün acıyı hüznü ve bayramı bir arada yaşadığımız bir gün. Bu vatanı kolay elde etmedik. Bu ülkeyi Allahın izniyle kimse bölemez. Kurduğumuz 17.’inci Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kainat var olduğu sürece ayakta kalacak. Buna inanıyor ve Güveniyorum. Biz Tek Millet, Tek Bayrak ve Tek Devlet ilkesinden asla ayrılmayacak ve ödün vermeyeceğiz. Bu devlet tarihte Türk’tü bu gün de Türk ve ilelebet Türk olarak kalacaktır.”

Alıcık, Atatürk’ün sözü olan ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ cümlesi ile yazısını sonlandırırken bayramlaşmaya katılan küçük büyük herkesin bayramını kutladı. 3 saat süren bayramlaşma da çaylar içilerek muhabbet edilirken Gazi ve yakınları bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png