Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı 4 ekip 13 polisin katılımıyla huzur operasyonu düzenlendi. Edinilen bilgiye göre, Hürriyet Merkez Karakol Amiri Baş komiser Ramazan Metin’in yönetiminde ilçenin 2 ayrı noktasında düzenlenen huzur operasyonuna katılan 13 polis, 125 vatandaşın GBT sorgulamasını yaptı. Özellikle içkili iş yerlerine düzenlenen denetlemede 13 umuma açık iş yeri kontrol edildi. GBT sorgusu yapılan 27 yaşındaki Çiğdem Arslan(Ç.A.) isimli bayanın ise ailesi tarafından kayıp başvurusunda bulunduğu öğrenildi. Daha öncede 18 yaşından küçükken İstanbul’dan kayıp başvurusu yapılmış olan Ç.A.’nın ‘Ailemle kalmak istemiyorum. Yaşım reşit. Neden böyle kayıp başvurusu yaptıklarını anlayamıyorum’ dediği öğrenildi. 27 yaşındaki Ç.A. alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı. İşletmelerde çalışan bayan garsonların ve alkollü mekana gelen bayanların çokluğu dikkat çekerken, emniyet ekipleri tarafından işletme sahiplerine küçük yaşta müşteri alınmaması ve sigortasız işçi çalıştırmamaları konusunda uyarıldı.
“125 KİŞİNİN GBT’Sİ SORGULANDI”
Gece denetlemesi hakkında bilgi veren Hürriyet Merkez Karakol Amiri Baş komiser Ramazan Metin; “4 ekip ile 13 işyerinde denetleme yaptık. 125 kişinin GBT’sini sorguladık ve 1 bayanın kayıp başvurusu olduğunu gördüğümüz için emniyette işlemlerini yapacağız. Bu tür umuma açık işyerlerine denetlemelerimiz habersizce rutin bir şekilde devam edecektir. Halkımızın huzuru için yapılan bu çalışmalar ile araması veya yakalaması olan şahısları bulmaya çalışıyoruz. Ayrıca işyerlerimizin bizlere iletmek istediği sorunlar varsa bunları da dinleme şansı buluyoruz” dedi.
“POLİS’İN ÇALIŞMALARINDAN MEMNUNUZ”
5 yıldır Zaza bar isimli alkollü bir mekanı işlettiğini ifade eden Adil Turhal ise; “Nazilli polisinin yaptığı kontrollerden çok mutluyuz. Herhangi bir sorun yaşanmıyor bu denetlemelerde. Polisimizden Allah razı olsun. Onlar oldukça biz rahat ediyoruz. Alkollü mekan olduğumuz için herhangi bir sorun olduğunda 5 dakika içerisinde burada oluyorlar ve kontrol altına alıyor. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Belirli aralıklarla yapılan bu tür kontrollerden memnunuz” dedi.