Okulun yıkılarak yenisinin yapılması için harekete geçen AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve Nazilli Ticaret Odası Başkanı Tacettin Pirinç’in Ankara’ya çıkartma yapmalarının ardından beklenen süreç sona erdi. Okulun yıkım ihalesini alan müteahhit firma 90 günlük işi 3 haftada yaparak okulun etüt çalışmalarını hızlandıracak.
Polis Okulunun yıkım çalışmalarının startını vermek üzere AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Aydın Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Buharkent Kaymakamı Osman Bilgin, Bozdoğan Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Samsun’un Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İsabeyli Belediye Başkanı B.Kuvvet Erim, Aydın İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Atıf Şahin, Nazilli Ticaret Odası Meclis Başkanı Enes Öğüçlü, AK Partili İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Eker ve Kadir Mutlu ile çok sayıda AK Parti yöneticisi katıldı.

“HASIRALTI EDİLMİŞTİ”
Nazilli’de 1981 yılından bu yana hizmet veren Polis Meslek Yüksek Okulunun ilçe için çok önem taşıdığını hatırlatan AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç, yıkım öncesi yaptığı açıklamada; “Değişik şekillerde siyasi malzeme konusu yapılmak istenen Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu’nun taşınması hususu herkesçe bilinmektir. Bugüne kadar hep hasıraltı edildiğini öğrendiğim bu konu 12 Haziran 2012 seçimlerinden hemen sonra elimize tutuşturuldu. Nazilli için hayati önem taşıyan ve adeta bu kent ile özdeşleşen Polis Meslek Yüksek Okulu’nun taşınma gerçeğiyle karşı karşıya kalmasını manidar bulduğumu ifade ederken, bu konudaki takdiri de, Nazillili hemşerilerime bırakıyorum. Daha sonra edindiğim, bilgiye göre; 2007 yılında okulumuzda ilk defa depreme dayanıklılık testleri yapıldı. Okulun depreme dayanıklı olmadığı ve olası bir depremde yıkılma tehlikesi taşıdığı yetkililer tarafından rapor haline getirildi. Daha sonra yapılan başka testler ve birbiriyle çelişen raporlar her ne kadar birbirini tam olarak teyit etmese de, yıkılma tehlikesi taşıdığı yetkililer tarafından raporlarla ortaya konmuştur.”

“HABERLER, GÖRÜŞMELERİ HIZLANDIRDI”
Konu hakkında defalarca İçişleri Bakanlığı Müsteşarı, Emniyet Genel Müdürü ve Polis Akademisi Başkanı ile yürütülen görüşmeler yaptıklarını ifade eden Milletvekili Kılınç; “Okulun olası bir deprem neticesinde hasar görmesi riskine karşı ve bu durumun bir teknik raporlarla ortaya konmuş olması nedeniyle hiçbir kamu görevlisinin, bu riski üstlenme sorumluluğuna katlanamayacağını bize söylemişlerdir. Dolayısıyla, bu dönem Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerimizin başka polis okullarında eğitim ve öğretim faaliyetine devam etmelerine, karar verilmiştir. Netice olarak; okulumuzdaki eğitim ve öğretim kadrosu dahil bütün öğrencilerimiz başka illere atanmışlardır. Bu bilgi Nazilli ilçesi halkımıza bir takım çevreler tarafından ‘Polis Okulu Nazilli’den gidiyor’ şeklinde lanse edilmiş ve bu haber insanlarımız üzerinde derin olumsuz, etki yaratmıştır. Ben de bütün bu gelişmeleri yakından takip ederken İçişleri Bakanlığı Müsteşarı sayın Osman Güneş ve Emniyet Genel Müdürü Sayın Mehmet Kılıçlar’dan randevu alarak konuyu yerinde görüşmek üzere beraberimde Nazilli Belediye Başkanı sayın Haluk Alıcık ve Nazilli Ticaret Odası Başkanı sayın Tacettin Pirinç ile 7 Ağustos 2011 tarihinde Ankara’ya gittim. Ankara’da yaptığımız görüşmeler neticesinde bugünkü noktaya geldik.”

“2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA YETİŞECEK”

Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu yaptığımız gayretli çalışmalar neticesinde mevcut okulun yıkılıp yerine daha modern ve güzel tesislerin yapılması amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğünce 2012 yılı yatırım programına alındığını ifade eden Kılınç; “Gerekli prosedürler tamamlandıktan sonra yıkım ihalesi yapılmış, ihaleyi alan firma ile sözleşme imzalanmış ve yer teslimi yapılmıştır. Yıkım faaliyeti bittikten sora zemin etütleri yapılacak ve proje çalışmaları da tamamlandıktan sonra okulumuzun inşaatına başlanacaktır. Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulumuz kapanmayacak ve Nazilli ilçemizden başka bir yere gitmeyecektir. Bilakis bugün gördüğümüz gibi daha modem tesisleri ile şehrimizde hizmet vermeye devam edecektir. Tesislerin inşaatının tamamlanmasının ardından, Okulumuzun geçici olarak başka illerde devam eden eğitim ve öğretim faaliyetine kaldığı yerden 2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren devam edecektir” dedi. Kılınç, müteahhit firma yetkilisinin 90 günlük ihale süresi olmasına rağmen 3 hafta içinde binayı yıkacak olması sayesinde daha çabuk etüt yapma imkanı bulduklarını da sözlerine ekledi.

“MİLLETVEKİLİ KILINÇ’A TEŞEKKÜR”
Okulun yıkım kararı alınma aşamasına kadar, gerek okul müdürü gerekse bazı kamu görevlileri nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını ifade Belediye Başkanı Haluk Alıcık; “Okulumuzun personelinin dağıtılmasına gerek okul müdürü olsun gerekse kamunun temsilcileri olsun işi takip etmemelerinin sorununu yaşadık. Eğer bize erken söylenirse burası dağıtılmadan biz öğrencilerimizin kalacağı yerlerde yapardık ama 12 Haziran seçimlerinin ardından Milletvekilimiz ile biz bu sorunu yaşadık. Bu sorunların muhatabı hem kendisi hem de ben oldum. Fakat o arkadaşların görevlerini yapmaması sorunun büyümesine neden oldu. Bu okulun şuan ki aşamasına gelmesinde büyük emekleri olan Milletvekilimiz Gültekin beye çok teşekkür ediyorum” dedi.

“NAZİLLİ’DE POLİS YETİŞTİRİLMEYE DEVAM EDİLECEK”
Aydın Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım ise; “Nazilli Polis Okulu uzun yıllardır mevcut binasında hizmet vermekteydi. Alınan raporlar sonrası yıkılma süreci başladı. Yüklenici firma ile yaptığımız anlaşmadan önce bu işin tamamlanacak olması bu işin biran önce bitmesi için avantajdır. Etüt çalışmalarının ardından ödeneğin çıkartılmasının ardından hizmet binaları biran önce yapılacaktır. Nazilli Polis Okulu yeniden Polis yetiştirmeye devam edecektir” dedi.

“YIKIM KARARI NASIL ALINMIŞTI”
İlk olarak 1965 yılında Nazilli Öğretmen Okulu olarak hizmete giren bina, 1977-1978 öğretim yılında Nazilli Eğitim Enstitüsü statüsü kazandırılmış ve o dönem 1981 yılında ilk mezunları olan 162 mezunu verdikten sonra kapatılmış ve ardından Polis Okulu olarak yeniden eğitime kazandırılmıştı. 2007 yılında Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü ekiplerince binaların depreme dayanıksız olduğu raporu verilince binalarda eğitim öğretim sakıncalı bulunarak Ağustos 2011’de binaların tamamının yıkım kararı alınmıştı. Kararın gizliden gizliye uygulamaya konması ise Nazilli protokolü ve ilçe halkını çileden çıkartmıştı. Nazilli Polis MYO Müdürü Ahmet Pala’nın okulun ilçeden götürülmesinde ve binanın yıkım kararı alınmasında ilçe protokolüne bilgi vermemesi konusunda art niyetli davrandığı, yıkım kararının da resmi belgelerini gizlice sadece basına aktardığı iddiaları, olaya müdahale edilmede geç kalınmasına neden olduğu ifade edilmişti. 

Aydınpost'u Twitter üzerinden takip etmek için tıklayın!