Yazılı açıklama yaparak bölge çalışmaları hakkında bilgi veren Enes Öğünçlü, Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarının 1996 yılında Resmi Gazete’de yayımlanarak resmiyet kazandığını ve 1998 yılında Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Aydın İl Özel İdaresi ve Nazilli Belediyesi’nin gayretleri ile kurulma aşamasına geldiğini ifade etti.
Bugün Nazilli Organize Sanayi Bölgesi’nde en küçüğü 5 bin, en büyüğü 100 bin metre kareden oluşan 44 sanayi parseli bulunduğuna dikkat çeken Öğünçlü, “Bölgemiz 795 bin metre karelik sanayi alanına sahiptir” dedi. Açıklamasında geçtiğimiz günlerde açıklanan Yeni Teşvik Uygulamaları hakkında da bilgiler vererek sürdüren Enes Öğünçlü; “Yeni teşvik uygulamaları, organize sanayi alanlarında faaliyet gösteren ya da yatırım yapmayı düşünen girişimciler için büyük avantajlar sağlamaktadır. Aydın Bölgesi teşvik kapsamındaki bölgeler açısından 2. Grup iller içinde yer almaktadır. Yeni teşvik düzenlemesi ile 31 Aralık 2013 tarihine kadar Nazilli’de yapılacak bir yatırım, bölgesel teşvik kapsamında yüzde 20 oranında yatırıma katkı desteği alacak. Bunun yanında 3 yıl boyunca sigorta primi işveren desteğinden yararlanacak. Ayrıca, Nazilli Organize Sanayi Bölgesi içinde yapılacak aynı yatırım yüzde 25 oranında yatırım desteği ile 5 yıl boyunca sigorta primi işveren desteğinden yararlanacaktır”
“ÖZEL DESTEK KAPSAMINA ALINACAK”
5 milyon TL tutarındaki yeni yatırımın Organize Sanayi Bölgesi dışında yapılması halinde indirilebilecek vergi tutarının 1 milyon TL olacağını fakat bölge içindeki aynı yatırım 1 milyon 250 bin vergi indiriminden faydalanabileceğini hatırlatan NTO Meclis Başkanı Enes Öğünçlü, “Yeni teşvik paketi, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren yapılan yatırımları kapsayacak. Ana hedefi cari açığın azaltılması olan yeni paket ithal ürünlerin Türkiye’de üretilmesinin de önünü açacak. Teşvik paketinde KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, asgari ücret üzerinden sigorta primi desteği faiz desteği, yatırım yeri tahsisi, gelir vergisi desteği ve KDV iadesi gibi kolaylıklar bulunmaktadır. Stratejik yatırımlar, yani ithalata dayalı sektörler özel olarak desteklenecektir. Bu çerçevede savunma, uzay, otomotiv sanayi ve eczacılık ürünleri üretimi, yatırım yerine bakılmaksızın özel destek kapsamına alınacaktır.”
“NAZİLLİ’NİN KALKINMASI İÇİN ÖNEMLİ”
Teşvik yasasına göre, Aydın’da yapılacak yatırımların 3. ve 4. Bölgelere göre daha az destekleneceği anlaşıldığını ancak Organize Sanayi Bölgeleri ile bu farkı kapatabileceklerini söyleyen Öğünçlü, “Bu düzenlemeler Nazilli Organize Sanayi Bölgesi’nin Nazilli için önem ve değerini bir kez daha arttırmıştır. Organize Sanayi Bölgesi Nazilli’nin kalkınmasında önemli bir kuvvet çarpanı olacaktır. Girişimcilerimizin teşvik uygulamasından faydalanmalarını ve bölgemizin yeni yatırımlarla daha da güçlenmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu. 

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg