Yaşanan gelişmelerin ardından Çerçioğlu ve İl Başkanı Ali ÇAnkır’ın verdiği ismin listede yer almaması CHP ile İYİ Parti arasında yapılan Millet ittifakını sıkıntıya soktu.

Murat Gürkan'ın haberine göre, iki parti arasında yapılan protokol gereği meclis üyesi listesinin ilk birinci sırasının CHP, 2 sıranın İYİ Parti, 3 ve 4'ün CHP ve 5. sıranın İyi Parti olmak üzere sıralama yapılması gerekirken, Belediye Başkan Adayı Kürşat Engin Özcan’ın listeyi kendi hazırlaması ipleri kopma noktasına getirdi.

Listeye tepki gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim’i telefonla arayarak “Seni görevden alırım” diyerek tepki gösterdiği ileri sürüldü.

LİSTEDEN İKİ İSİM İSTİFA EDECEK

Yaşanan tepkiler üzerine Millet İttifakı listesinin 3 ve 4. sıralarında yer alan Soner Yelkovan ile Fatih Pehlivan’ın bugün istifa edeceği ve tekrar adaylık müracaatında bulunacakları ve yeniden düzenlenecek listede birer sıra atlayacakları öğrenildi.

İLK İKİ SIRA BOŞ BIRAKILDI

İstifanın ardından yeniden düzenlenecek listenin ilk iki sırasının boş bırakılacağı ve buraya gelecek isimleri Çerçioğlu’nun belirleyeceği ortaya çıktı. AK Parti’den istifa eden ve birinci sırada bulunan Kadir Mutlu’nun 2. sıraya alınacağı ve 1. sıraya ise Çerçioğlu ve İl Başkanı Çankır’ın istediği ismin getirileceği öğrenildi.

CHP’Lİ SEVİM: SIKINTILAR OLABİLİR, AŞILACAKTIR

Siyasi kulislerde gündeme gelen gelişmelere birinci ağızdan açıklanmadığı sürece itibar edilmemesi gerektiğini açıklayan CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, sıkıntıların olabileceğini ancak bunun yapılan görüşmeler neticesine aşılabileceğini belirterek, "Yolumuza devam ediyoruz, yerel seçimler Türkiye'de ilk kez ittifakla yapılıyor, elbette bazı sıkıntılar olabilir. Ülkenin bir çok yerinde bu sıkıntılar mevcut, aşılacaktır. Siyaset bu biliyorsunuz, Nazilli’nin Millet ittifakı tarafından  alınmasında hiçbir engel yok. Gerekirse birilerinin fedakarlık yapması gerekir bu da sorun değildir. Yani değişiklik olursa bile bir problem yoktur. Bu haber içerikli bir durum değildir o kişilerin fedakarlıklarıdır” dedi.