Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği yapılarak başlatılan kursa 34 öğrenci katıldı.
Halk Eğitim Merkezi Hızlı Okuma Eğitmeni Özlem Ceylan tarafından verilen kurs, hafta içi dersler sona erdikten sonra okulda veriliyor. Kurs, toplam 32 saat sürecek.
Nazilli Anadolu Menderes Lisesi Okul Müdürü Mehmet Atay, kursu öğrencilerden gelen talep üzerine açtıklarını dile getirdi.
İnsanlarda ''ağır oku anlarsın' gibi alışagelmiş bir kanı olduğuna dikkat çeken Müdür Atay, ''Bir öğrenci dakikada ortalama 100-150 kelime okumaktadır. Aslında, insan beyni dakikada ortalama 700-800 kelimeyi anlayabilecek kapasitedir. 550-600 kelime az okunuyorsa geri kalan bölümde birey hayal dünyasına dalarak, araya değişik düşünceleri alır. Bunun sonucunda defalarca okunan metin zor anlaşılmakta ya da anlaşılamamaktadır'' dedi.
Sınavlarda öğrencilerin paragraf sorularının uzunluğundan şikayet ettiğini hatırlatan Müdür Atay, ''Bu kursla öğrencilerimizin okuma hızını artırmayı, kısa süre içerisinde daha fazla soru çözmelerini sağlamayı amaçladık. Önümüzdeki yıllarda da öğrencilerimizden gelecek istekler doğrultusunda, öğrencilerimizin kişisel gelişimini sağlayacak bu tür kursları Nazilli Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği yaparak açacağız'' diye konuştu.