Geçen pazar(23 Şubat) yerel seçimlerde Millet İttifakı oylarıyla Kürşat Engin Özcan’ın ipi göğüslediği Nazilli’de İYİ Parti’nin ilçe kongresi vardı.

İYİ Parti açısından Nazilli’nin bir özelliği var,o da Türkiye genelinde belediye kazandığı nüfusça en büyük yerleşim yeri olmasıdır.

Kürşat Engin Özcan’ın başarısı o bakımdan gerek parti genel merkezince gerekse partililerce Türkiye’ye örnek gösterilebilecek yer olduğundan oldukça önemseniyor.

O da bu sorumluluğun bir gereği, karşılama,ağırlama ve uğurlamada yerli demeden yabancı demeden bir ev sahibi olarak üzerine düşenden fazlasını yaptı.

Salonun da hazırlanmasında gösterilen özen de buna eklenince izleyenlerde uyandırdığı bir parti kongresinden ziyade yapılanın eşraftan birinin düğünü algısıydı.

Eski ilçe başkanı Durmuş Kural’ın da yapılanlarda büyük payı olduğunu unutmamak gerekiyor.

Kongrede Başkan Özcan ve ilçe başkanı Kural’dan sonra baş tacı muamelesi gören üç isim vardı.

Yerel seçimlerde aday olup da kaybetmelerine rağmen başa baş bir yarış çıkaran Kemal Emir (Kuyucak), Veli Tuna (Köşk) ve Yusuf Vural (Buharkent).

Genel idare kurulu üyesi Mehmet Tolga Akalın divan başkanı olurken Kadın Kolları Başkanı Semra Yücel’le birlikte bu üç isim de taltif amacıyla kâtip üyeliğe seçildiler.

Konuşmalara geçildiğinde dolu olan salonun yarısı boşaldı.

Nedeni siyasetçilerimizin konuşmuş olmaktan öte bir değeri olmayan, haberlerde her gün izlenen konuların tekrarından ibaret konuşmalarından vatandaşın sıkılmasıdır.

Millet ittifakının diğer partisi CHP de kongrede ilçe başkanı ve milletvekili Süleyman Bülbül tarafından temsil edildi.

Süleyman Bülbül “farklılıklarımızı bir kenara bıraktık, gönülleri seferber ettik, el birliğiyle, Kürşat Başkan’ı kazandırdık. Bu birlikteliğimiz devam edecektir,” dedi.

Ardından söz alan İYİ Parti Siyaset Akademisi Başkanı da olan milletvekili, diplomat, Aydın Adnan Sezgin’in sergilediği performans siyasete ısındığının bir göstergesiydi.

O yaptığı vurgulu, coşkulu konuşmasıyla epeyce yol aldığını göstermiş oldu.

En dikkate değer olanı“İYİ Parti’nin birleştirici, bütünleştirici milliyetçi, demokrat kimliği Nazilli’de oluşuyor. O nedenle Başkan’a bu anlamda da büyük sorumluluk düşüyor,” cümlesiydi.

Ardından kısa bir teşekkür konuşması yapmak üzere söz alan Başkan Kürşat Engin Özcan “ilk kongremizi bu salonda yapmak için belediyeyi yol ettik ama o izin bize bir türlü verilmemişti.

O nedenle bu güne kadar aldığımız yolun somut bir göstergesi olması bakımından da bu kongre bizim için ayrı bir öneme haizdir,” şeklinde kurduğu cümle önceki başkan Haluk Alıcık’a bir göndermeydi.

Kongreler İl Başkan adayları için de kendilerini tanıtmada bir fırsattır.

Bu bağlamda Yüksel Öztürk ve Süleyman Demirci de yaptıkları konuşmalarla seçmenlere mesajlarını iletmiş oldular.

Son konuşmacı İlçe Başkanı adayı Cihat Öztürk sözlerine Meral Akşener’in o gün doğan ikinci torunu Ayda’ya hayırlı, ömürlü olsun dilekleriyle başladı.

Cihat Öztürk; “bu görevi Durmuş Kural’ın bıraktığı yerden daha ileriye taşımak için bana tevdi ettiler.

Her siyasi kesim ve inancı kucaklayacak güçteki yönetimimizle birlikte bu görevi yerine getirirken sevgi ve muhabbet dili çalışmamızın odak noktası olacak,”dedi.

Kongrenin genel havasına bakıldığında görünen manzara o ki, İYİ Parti sanılanın aksine birilerinin işaretiyle tuz buz olacak gibi görünmüyor.

Kanıtı da Efeler, Nazilli, İncirliova gibi büyük ilçelerin kongrelerine olan halkın rağbeti…

Bir de kongrede görüştüğümüz çarıklı erkan diye de adlandırabileceğimiz taban siyasetçileri…

İlki başını eski İzmir milletvekili ve Bakan Rıfat Serdaroğlu’nun çektiği Çoban Ateşi Hareketi’nin Aydın temsilcisi Galip Keçelioğlu.

Galip Keçelioğlu çoban ateşinden vazgeçmiş ve İYİ Parti saflarına geri dönmüş.

İkinciler ise Buharkent’ten Hasan Çakmakkaya, Kuyucak’tan Mehmet Efe Yılmaz ve Bozdoğan’dan Mustafa Denizer…

Her biri İYİ Parti’nin geleceğinden ümitli ancak Mehmet Efe Yılmaz’ın ifadesiyle  ‘iyilerin” yönetmesi kaydıyla…

Dediklerine göre kuruluş aşamasında da Aydın’da en az iki milletvekili çıkaracak bir potansiyel vardı.

Teşkilatlanmada yapılan hataları milletvekilliği sıralamasındaki yanlışlıklar izleyince İYİ Parti bir milletvekiliyle yetinmek zorunda kaldı.

Ayrıca yerel seçimlerde de birileri “armut piş, ağzıma düş” diye beklerken atı alan Üsküdar’ı geçti sonrasında yapılan Ankara yolculukları ise turistik seyahatten ileri gidemedi.

Sonuç olarak şunu söylemek mümkün, eğer İYİ Parti Nazilli’de yeni seçilen yönetim gibi herkesimi temsil edecek, söylemi ve eylemi bir olan bir kadro tarafından yönetilmezse seçimlerde alacağı 24 Haziran’ı aratır nitelikte bir sonuç olacaktır.

O bakımdan İYİ Parti’ninbirleşik akıl önderleri” ve onların yönlendireceği delegelere partilerinin geleceğini tayinde çok iş düşüyor.