MÜJDEYİ REKTÖR VERDİ

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, ADÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun Nazilli'den Aydın'a taşınacağı iddialarına ilişkin, ''Kurullarımızdan alınmış herhangi bir karar, 'savaş' diye tarif edilen bir durum yoktur'' dedi.
Prof. Dr. Birincioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ADÜ Rektörlüğünün en şerefli görevlerden birisi olduğunu, bu göreve atandığı için mutluluk duyduğunu söyledi.
ADÜ'ye ve Aydın'a güzel hizmetler vermeyi arzu ettiğini ifade eden Birincioğlu, öncelikle üniversitenin mevcut durumunu daha iyi kavramak, idari ve mali yapısı hakkında daha detaylı öğrenebilmek için bütün birimlerden brifing almayı düşündüğünü belirtti.
Son günlerde yerel ve bölgesel gazetelerde Nazilli'de bulunan ADÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun Aydın'a taşınacağı yönünde, ''BESYO savaşını Aydın kazandı'' başlıklı haberler yayımlandığını hatırlatan Prof. Dr. Birincioğlu, şunları kaydetti:
''Bunu savaş olarak nitelemek çok abartılı olmuş. Nazilli, Aydın'dan farklı bir yer değildir. Nazilli, bizim bir ilçemiz. Oradaki okulları, merkezdeki okullarımızdan ayırt etmeyiz. Bu konuda da herhangi bir savaş yok. O okulun orada olması için yerel yönetim çok ciddi yatırımlar yaptı. Biz kendileriyle de çok yakın görüşüyoruz. Şu an durumu inceletiyorum. Okulun merkeze alınması yönünde talepler geliyor. Kurullarımızdan alınmış herhangi bir karar, 'savaş' diye tarif edilen bir durum yoktur. Basında bu tip yazılar çıkıyor. Ancak bu tür tasarruflar, çok çok iyi bir şekilde üzerinde çalışıldıktan sonra yapılması gereken şeylerdir. Henüz bu konuda alınmış bir karar yoktur.''
Prof. Dr. Birincioğlu, görevlerinin Aydın, Nazilli ve diğer ilçelerdeki okulları geliştirmek, kalitelerini yükseltmek, öğrenci sayısını artırmak olduğunu, BESYO'nun durumunda bir değişiklik yapılacaksa, bunun tarafları mağdur etmeden yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.