Nazillililer sosyal paylaşım sitesi facebooktan "Nazilli İl Olsun,Plakası 90 Olsun" kampanyası başlattılar.
Ulusal basında çıkan Yüksekova ve Cizre"nin il yapılacağına ilişkin haberlerin ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"ün 1933 yılındaki Nazilli"yi ziyareti sırasında söylediği “Nazilli ileride Vilayet olacaktır” sözünün 77 yıldır yerine getirilmediğini dile getiren Nazillililer, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit"in “Nazilli 68 plakalı aracı hazırlansın” sözünün bile yeterli olmadığını söylediler.
Geçmiş yıllarda milletvekilleri tarafından verilen 28 ilçenin il olma teklifi halen İçişleri Komisyonu"nda bekletiliyor. Teklifler arasında Nazilli, Tarsus, Anamur, Silifke, Şereflikoçhisar, Polatlı, Suşehri, Divriği, Erciş, Karadeniz Ereğli, Alanya, Siverek, Oltu, Edremit, Niksar, Çorlu, Lüleburgaz, Keşan, Gebze, İskenderun, Bafra, Ünye, Fatsa, Şebinkarahisar, Refahiye, İnegöl ve Ceyhan yer alıyor.
Sosyal paylaşım sitesi facebookta bulunan Nazilli sayfasının yöneticileri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"ün 1933 yılındaki Nazilli"yi ziyareti sırasında söylediği “Nazilli ileride Vilayet olacaktır” sözünü hatırlatırken; “Ulu önderimizin sözü 77 yıldır tutulmadığı gibi sırasıyla 1960-1961 yıllarında İsmet İnönü, Türkiye"nin beşinci Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay, Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Turgut Özal, Tansu Çiller, Mesut Yılmaz, Necmettin Erbakan, Erdal İnönü Nazilli"nin il olması gerektiğini vurgulamışlardı. Bizler Nazilli sevdalıları olarak, Ata"mızın 77 yıl önce söylediği sözün yerine getirilmesini istiyoruz. Hiç bir şey demiyoruz, gelsinler, incelesinler ve görsünler. 40 ilden büyük bir ilçeyiz. Uzun Yaşamın Merkeziyiz. İncir, Zeytin ve Kestane"nin merkeziyiz. Aydın"ın doğu ilçelerine destek veren ağabey konumunda bir ilçeyiz. İl olmalıyız” dediler.
NAZİLLİ İL OLURSA, GÖZÜM AÇIK GİTMEYECEK
Paylaşım sitesinde Nazilli İl Olmalı sözüne bırakılan bir yorum ise okuyanları duygulandırdı. Gürsoy Özenoğlu isimli bir sayfa üyesi yazısında “Yaşım 66, ölmeden Nazillimin vilayet olduğunu görsem gözüm açık gitmeyecek. Allahtan sabır” diyerek Nazilli"nin il olma isteğini açıkça ortaya serdi. Bir Başka yazıda ise; “Yetkililer sesimizi duysun Nazilli artık il olsun diyen herkesi tek çatı altında toplanıyoruz. Nazilli'nin İl olması için sanal alemde kampanya başlattık, sesimizi duyurana kadar Nazilli il olana kadar Nazilli'mizi tanıtmaya devam edeceğiz. Her şey çok sevdiğimiz Nazilli için. Nazilli İl Olsun Plakası 90 Olsun” diyerek kararlılıklarını dile getirdiler.