Kısa sürede binlerce dinleyiciye ulaşan Ege Türküleri projesi kapsamında Nazilli İçin Söyle-Yörük Ali Efe ve Demirci Mehmet Efe eserlerinin stüdyo ve video çekimlerine katkılarından dolayı Müzik Öğretmeni Sinan Develi'ye, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından teşekkür plaketi sunuldu. 
video-haber.png
Ege Türküleri projesi kapsamında geçtiğimiz aylarda ilk olarak Yörük Ali Efe ardından da Demirci Mehmet Efe türkülerini seslendiren ekibe teşekkür eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, makamında düzenlediği basın toplantısı ile proje yapımcısına teşekkür plaketi sundu. Kendisinin de rol aldığı Ege Türküleri-2 Demirci Mehmet Efe klipinin izlenmesinin ardından eserin ortaya çıkmasında görev alanlara teşekkür eden Başkan Alıcık; “Sinan hocamızın öncülüğünde arkadaşlarıyla beraber kültür faaliyeti olarak Nazilli’nin tanıtımı için böyle bir projeye destek verdik. Nazilli’nin çeşitli yerlerinde çekilen bu kliplerden ilki olan Yörük Ali Efe, youtube’nin kapatılma dönemine denk geldiği için 25 Bin de kalmıştı. Gerek Nazilli dışındaki hemşerilerimiz, gerekse Nazilli’deki hemşerilerimiz gerekse Nazilli’yi bilmeyen vatandaşlarımıza şehrimizi müzik ile tanıtmak bizleri mutlu etmişti. Bu nedenle ikinci klipi de Demirci Mehmet Efe’ye yapılmasını istedik. Bu kapsamda arkadaşlar çalıştı ve ortaya güzel bir eser çıkardı. İnşallah vatandaşlarımız ve hemşerilerimiz de beğenir” dedi.

TÜRKİYE’DEKİ 3. GRUP
Projelerin sonunda müzik marketlerde yer alacak bir CD oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Müzik Öğretmeni ve Proje Sorumlusu Sinan Develi; “Projemizle birlikte belediye başkanımızın kapsını çalarak başlayan yolculuğumuzda bugün 2. klipi çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sağolsun başkanımız Nazilli ve Ege’nin tanıtımına büyük katkı sağlayan bu projeye sahip çıktı. Profesyonel stüdyo ve kamera ekibi ile çalıştık. İlk klibimiz Yörük Ali Efe’de 27, ikinci klibimiz Demirci Mehmet Efe türküsünde ise 37 arkadaşımız görev aldı. Herkes gönüllülük esasına göre çalışması bu projenin en büyük özelliği. Herkes bu projede büyük özveri gösterdi. Tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Türkiye’de bu tarz proje yapan 3 gruptan birisi olduk. Doğa İçin Çal, Çanakkale İçin Çal ve ardından biz ‘Nazilli İçin Söyle’ projesini gerçekleştirdik. Üniversiteler kendi aralarında yapıyor ama onların konsepti çok farklı. İlk klibimiz 10 gün gibi bir sürede 25 binin üzerinde dinleyiciye ulaştı, ikinci klibimiz Demirci Mehmet Efe ise şuanda 5 bini geçti” dedi.

HEDEF TÜRKÜ CD’Sİ YAPMAK
Ege yöresi türküleri ele aldıklarını belirten Develi; “Ege Türküleri projemizi 12-13’e kadar ulaştırıp hepsini bir CD’de buluşturup Müzik marketlerde yer almak istiyoruz. Her çalışmanın bilgileri Belediye Başkanlarımızın isminin olacağı güzel bir eser ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. İnşallah bu hedefimize ulaşırız” ifadelerini kullandı.

Demirci Mehmet Efe Türküsü klibinin sonunda rol alan ve ‘Biz Nazilli’yi Seviyoruz’ diyerek kucak açan Başkan Alıcık, Nazilli İçin Söyle Demirci Mehmet Efe türküsünün bestecisi Yıldırım Beyazıt Yıldızdoğan’a da teşekkür etti.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım!