Nazilli ilçesinde faaliyet gösteren hayvan pazarı şap hastalığı nedeniyle geçtiğimiz çarşamba kapatıldı. Nazilli İlçe Merkezinde ve Ovacık köyünde faaliyet gösteren 3 işletmede şap hastalığının görülmesi üzerine ilçe merkezinde hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı.
Yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgede 3 işletmede çıkan şap hastalığı nedeniyle, şap hastalığını önlemek üzere İlçe Hayvan Sağlık Zabıta Komisyonunun aldığı kararlarda son hayvan iyileştikten 15 gün sonra açılmak üzere Nazilli Hayvan Pazarının kapatılmasına ve ilçe merkezinde hayvan giriş ve çıkışının yasaklanmasına karar verildi. Nazilli"de Sümer Mahallesinde bulunan 2 işletmede ve Nazilli"ye bağlı Ovacık Köyü Küplü Mahallesinde de 1 işletmede toplamda 40'a yakın hayvanda görülen şap hastalığının orta seviyede seyir eden şap hastalığ olduğu öğrenilirken ilçe merkezinde bulunan hayvan giriş-çıkışlarına yasaklama getirildiği öğrenildi.
Yetkililerinden alınan bilgilere göre, şap hastalığının çok hızlı yayılan ve bulaşan, hayvancılık sektörüne ağır darbe vuran bir hastalık olduğu ve hayvanları doğrudan etkilemekle kalmadığı gibi, aynı zamanda et ve süt veriminde azalma, gelişme geriliği, 1 yaşın altındaki hayvanlarda zaman zaman ölümlere yol açarak çiftçileri ekonomik kayba uğrattığı kaydedildi. Hastalığın insan sağlığı açısından bir risk teşkil etmediği ve şaplı bir hayvanın eti ve sütünün güvenle tüketilebildiği belirtilirken Aydın, Dalaman, Çine Hayvan Pazarları da şap hastalığı dolayısıyla geçici süreliğine kapatıldığı, bu bölgelerden 15 gün sonra ise Nazilli"de şap vakasının yaşandığı öğrenildi.
Şap hastalığının sona ermesine kadar ilçe merkezinde herhangi bir hayvan giriş veya çıkışı yapılmasının yasak olduğu belirtilirken buna uymayan üretici ve yetkililerin 3285 sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıta Kanununa göre haklarında gerekli işlemlerin yapılacağı kaydedildi.Geçtiğimiz Temmuz ayında da Nazilli"de şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarı yaklaşık bir buçuk ay süreyle kapalı kalmıştı.