Anayasa değişiklik paketi ile ilgili referandum için oy verme işlemi ülke genelinde olduğu gibi Nazilli"de de sabah 08.00"de başladı.
Bu arada güvenlik güçleri sandık başlarında ve okullarda yoğun güvenlik önlemi aldı. Aranan pek çok şahıs da oy kullandıktan sonra güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Nazilli"de sadece araması olup da sandık başında yakalananları merkeze taşımak için özel ekipler tahsis edildi. Nazilli"de 3 saat içinde araması bulunan 4 kişi gözaltına alındı.
Anayasa değişikliği için gerçekleştirilen halk oylamasında sandık başına giden vatandaşlar için seçim kurullarında yardımcı elemanlar da görevlendirildi. Seçim merkezinde kapıda karşılanan vatandaşlar zorluk çekmemeleri için oy kullanacakları sandığa yönlendirildiler.
UZUN YAŞAYANLARDA SANDIK BAŞINDA
Nüfusunun her 100 kişisinden 23'ü 60 yaş ve üzerinde olan, 90 yaş üzerinde 161 sağlıklı yaşlısıyla Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji (Yaşlılık Bilimi) Bölümü'nün “Türkiye'nin Yaşlılık Şampiyonu” ilan ettiği Nazilli'de, Uzun yaşayan insanlar sandık başına geldi. Halk oylaması için sandık başına gelen 78 yaşındaki Havvane Erfenk"te; “Vatandaşlık görevimi yapmaya geldim. Torunum ile birlikte oy kullanmaya “Evet” demeye geldim” dedi.
NAZİLLİ"DE BOYKOT ORANI YÜZDE 3
Nazilli"de BDP"lilerin yoğunlukta bulunduğu Prof. Muammer Aksoy Mahallesinde 2 Bin 780 seçmen ve Yeşilyurt mahallesinde 1700 seçmenin oy kullanacak. Yaklaşık 4 bin BDP"linin bulunduğu Nazilli"de yaklaşık 120 kişinin boykota uyacağı öğrenildi.
KİM NEREDE OY KULLANDI?
Turan İlköğretim Okulu'nda bulunan 1107 nolu sandıkta MHP"li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık oyunu kullandı. CHP Nazilli İlçe Başkanı Av. Süleyman Bülbül Fatih İlköğretim Okulu 1125 nolu sandıkta, MHP Nazilli İlçe Başkanı Rafet Şentürk Nazilli Devlet Hastanesinde 1200 nolu sandıkta oyunu kullanırken AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Ersin Esenlik ise Zafer İlköğretim Okulu 1196 nolu sandıkta oyunu kullandı. Seçim telaşı nedeniyle seçmen bilgi kağıdını evinde unutan ve kullanacağı sandık numarasını unutan CHP Nazilli İlçe Başkanı Av. Süleyman Bülbül"e sandık numarasını ve sıra numarasını basın mensupları bularak yardımcı oldu.