Kooperatif çalışanlarının da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Serdar Şayan, “Mahkumlara yönelik 16 bin dokunuş puzzle projesi yapıldı. Bu projede bize sivil toplum örgütlerimizin büyük desteği oldu. Bunlardan bir tanesi de Esnaf Kooperatifi başkanlığıydı.

Kendileri bizi her türlü desteklediler, her türlü yanımızda oldular. Daha öncede desteklemişlerdi ve bu projede de yanımızda oldular. Yine hükümlüleri topluma kazandırma çalışmaları anlamında sivil toplum örgütleri ve kamu kuruluşları ile bu işleri yapıyoruz. Bu projeler kapsamında onlarda desteklerini bizden esirgemediler. Biz de kendilerine bir teşekkür ziyaretinde bulunduk.

Kendilerine proje kapsamında hükümlüler ve personelimizin desteği ile hükümlüler tarafından yapılan bin adet puzzle parçasından oluşan ‘Semazenler’ isimli 16 tablodan bir tanesini hediye ettik. Bu amaçla kamu kurumlarıyla sivil toplum kuruluşlarının dayanışması ve iş birliğinden oluşan bir proje. Bir şekilde cezaevlerine düşmüş insanları topluma kazandırırsak bu toplumun huzuru içindir. Bunun için Türk toplumunun dinamikleriyle birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Bu anlamda Nazilli Kaymakamlığımız, Nazilli Belediyemiz, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığımız ve Ticaret Odası Başkanlığımız gibi pek çok sivil toplum örgütleri bizden desteklerini esirgemiyorlar. Onlar da biz de Nazilliye ve ülkemize hizmet etmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” dedi.Başkan Öztunç’tan teşekkürMüdür Şayan’a nazik ziyaretlerinden ve hediyelerinden dolayı teşekkür eden Nazilli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Öztunç, “Yapılanı gördük. Hakikaten el emeği göz nuru. Bunu herkes yapamaz. Çok emek verilerek yapılan bir şey. Bizim de küçükte olsa katkımız oldu. İnşallah önümüzdeki projelerde de daha da fazla katkılar yapmaya çalışacağız. Bu kardeşlerimizi topluma kazandırmak kadar güzel bir şey yok. Bir şekilde ceza evlerine düşmüş kardeşlerimiz için, topluma kazandırmak ve yavaş yavaş sivil hayata tekrar geri dönüşleri için bu projeler önemli. Bu insanları topluma kazandırabilirsek ne mutlu bize. Bu işler sadece bir iki kurumla değil, burada herkesin katkısı olması lazım” dedi.