Önümüzdeki yıl yapılması düşünelen yerel seçimlerde 5393 sayılı Belediye Kanununun 11. Maddesi gereğince İsabeyli, Dallıca, Ocaklı, Bozyurt, Sevindikli, Güzelköy ve Durasıllı köylerinin tüzel kişiliğinin kaldırılarak Nazilli Belediyesi sınırları içine dahil edileceği Resmi Gazetede Yayınlanarak ilan edilmişti. Nazilli Belediyesi sınırları içinde yer alacak bu köyler Nazilli mahalleleri olarak yer alacağından dolayı Nazilli Belediyesi tarafından hizmet verilerek köylerin tüm ihtiyaçları belediye tarafından karşılanmaya başladı. İlk adım olarak Bozyurt köyünde Kanalizasyon çalışmalarının başlatılmasıyla atıldı.

HİZMETİ SEÇİME BIRAKMADI

Bozyurt köyü için yapılan kanalizasyon çalışmalarını anlatan Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Bozyurt köyüne ancak 2014 yılında gelecek hizmetin alt yapı çalışmalarını şimdiden başlatıldığını ifade eden Alıcık; “Kanalizasyon şebekesi olmayan Bozyurt köyü fosseptik çukurları ve hâlihazırda bulunan şebeke deşarjı köy çıkışında Mergen çayına akıtılmakta idi. Bu durum çevre kirliliğine ve yaz aylarında kokuya neden olduğu gibi ciddi anlamda doğaya zarar verir halde idi” dedi.

Çevre dostu Başkan Alıcık, kanalizasyon yapımının seçimlere bırakılmadan en kısa zaman da önleminin alınması konusunda talimat vererek çalışmaları başlattı.

NAZİLLİ ŞEHİR ŞEBEKESİNE BAĞLANACAK

Bozyurt köyünün Kanalizasyon çalışmalarının Kanal yolu altı Eğriboyun Mezarlığı başlangıcından Yeşil mahalle 666 sokak ve tüm kanal yolu altındaki sokaklarda uygulanacağını belirten Alıcık, toplamda 2 bin 500 metrelik kanalizasyon şebekesinin Nazilli şehir şebekesine bağlanacağını ifade etti. Kanalizasyon çalışmalarının başlatıldığı Bozyurt köyünde 300’lük korige plastik boruların döşeneceği alanların kazımı ve boruların döşenmesi devam ediyor.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png