Düzenlenen seminere Daire müdürleri ve Şefler ile tüm daire çalışanlarına iki ayrı günde hizmet içi eğitim semineri ile bilgiler verildi.
Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akaya, hizmet içi eğitim seminerinde yaptığı konuşmasında; “Hedefimiz Belediyemizin her kademesindeki personelimizi hizmet içi eğitim seminerleri ile sinerji oluşturarak daha iyi daha kaliteli bir çalışma ortamı oluşturmak. Belediyemizin kapasitesini personel ve eğitimle arttırabileceğimizi düşünüyoruz. Değerli personellerim, bugüne kadar sizlerle birçok başarılara imza attık. İnşallah hizmet içi eğitim seminerleri ile de sizlerle beraber daha güzel işlere imza atacağız. 2012 yılındaki hedeflerimizin içinde işçilerimize, itfaiye, zabıta ve diğer birimlerimize yönelik hizmet içi eğitim seminerleri düzenlemeye devam edeceğiz. Bir belediye teşkilatı Başkanıyla, meclisiyle, encümeniyle, müdürüyle, şefiyle, memuruyla, işçisiyle, odacısıyla en önemlisi vatandaşı ile bir belediyedir. Bunların hepsi bir bütündür. Bizim misyonumuz vatandaşımıza iyi bir hizmet vermektir. Belediyemizin, dolayısıyla hepimizin amacı vatandaşa daha kaliteli hizmet sunmak, vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmaktır” dedi.
“ÇAĞDAŞ BELEDİYECİLİK, VATANDAŞ MEMNUNİYETİ”
İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Esin Öden, İnsan Kaynakları ve Yönetimi, çağdaş belediyecilik, başarılı bir ekip olma, vatandaş memnuniyetinin en üst seviyeye çıkarılması için dikkat edilmesi gereken konular ve Belediyenin dayandığı temel değerler üzerine bilgiler verdi. Öden konuşmasında; “Bir belediye memurunda; İlk önce halka hizmet fikri, İkinci olarak mesleğe bağlılık hissi, Üçüncü olarak da iyi bir belediyeci gözü bulunması lazımdır. Kuruma Sadakat: Kurumu sevmek, Kurumsal hedef ve amaçlara bağlı olmak, Kurumun iyiliğine olacak tutum ve davranışlarda bulunmak, Kurumu korumak dışarıda yüceltmek imajını ve itibarını yüksek tutmaya çalışmak, Kurumun menfaatleri için kendi menfaatlerinden fedakârlık yapmasını bilmek, Ekip Türleri: Bir işi yeterli sayıda kişinin bir araya gelerek işbirliği halinde yapması. Bir kişinin, herhangi bir işi; ilgili kişilerin görüş, düşünce ve yardımına başvurarak yapması. Bir kişinin; iş arkadaşlarının yardımına ihtiyaç duyduğunu hissettiği bir işe gönüllü olarak destek vermesidir” dedi.
Seminerde konuşmacı olarak devam eden Sağlık İşleri Müdürü Dr. İsmail Beken ve Belediye tabibi Dr. İrfan Özberk ise iş sağlığı ve iş güvenliği, oluşabilecek acil durumlardaki davranış biçimleri ve alınacak önlemler hakkında bilgi verdi.
“İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ”
İş yerinde işin yürütülmesi ile ilgili olarak oluşan tehlikelerden, sağlığa zarar verecek koşullardan korunmak ve daha iyi bir iş ortamı yaratmak için yapılan metotlu çalışmalar içerir diyen Nazilli Belediyesi DR. İsmail Beken ise; “Dolayısıyla iş güvenliği demek; çalışanları korumak, üretim güvenliği sağlamak ve sonuçta işletme güvenliğini oluşturmaktır. AB verilerine göre işyerinde meydana gelen kazaların yüzde 80’i insan hatası nedeniyle olmaktadır. Sağlık ve güvenlik dediğimiz şey saçma ve sıkıcı kurallar yığını değildir. Kişilerin günümüzdeki sağlığını ve güvenliğini korurken aynı zamanda sağlıklı bir gelecek vermeyi de hedeflemektedir. Bu nedenle her işyerinde bir iş sağlığı ve işçi güvenliği politikası olmalıdır. Bu politika içinde de; kazaların azaltılması, çalışanların eğitimi, güvenli çalışma ortamı, risklerin azaltılması, çalışanlara verilen önem, yasalara uyum ve bunlar içinde gelişmeleri sürekli takip etmek ve denetim sistemi olmalıdır. Sonuç olarak; Tüm çalışanlara yaptıkları iş veya mevkileri ne olursa olsun kendi katılımları olmadan başarının sağlanamayacağı ve bundan dolayı iş sağlığı ve güvenliği aksiyon planında aktif bir rol alma sorumluluğuna oldukları açıkça anlatılmalı ve benimsetilmelidir” dedi.
Nazilli Belediyesi Tiyatro salonunda düzenlenen seminerde yapılan konuşmaların ardından konuşmacıların ortaklaşa almış oldukları kararda Nazilli Belediyesi olarak halkın memnuniyetini arttıracak daha başarılı daha çağdaş ve personellerin ihtiyaçları doğrultusunda gerekli olan her yönde hizmet içi eğitimlerin devam edeceği belirtildi.