Nazilli’ye doğalgazın gelmesiyle birlikte olası doğalgaz yangınlarına hazır olunması için Nazilli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri doğalgaz yangınlarına karşı bilgilendirildi. Aydın Gaz Doğalgaz Dağıtım şirketi görevlilerinin verdiği seminere Belediye Başkanı Haluk Alıcık da katıldı.
Semineri bir süre izleyen Alıcık, geçtiğimiz yıl eylül ayında başlatılan doğalgaz çalışmalarının 1. etabının ve doğalgaz basınç testinin sona erdiğini söyledi. İlçedeki ilk doğalgazın Cumhuriyet Mahallesi’ne verilmesi için BOTAŞ’tan onay beklediklerini belirten Alıcık, “Nazilli İtfaiyemiz, yangınlarla mücadelede oldukça başarılı ve hızlı hareket ediyor. Hangi tür yangın olursa olsun, her türlü ekipman ve kurtarma ekibine sahibiz. Halkımızın can ve mal güvenliği için 24 saat hazır bekliyor. Bir yıldır süren doğalgaz altyapı çalışmaların da büyük ölçüde tamamlanmasının ardından BOTAŞ’tan onay beklediğimiz bu sıralarda Nazilli İtfaiyemizin de olası doğalgaz yangınlarına karşı hazırlıklı olması için çalışmalarımız sürüyor. Başarılı itfaiyemiz artık doğalgaz yangınlarına da hazırdır” dedi.
Başkan Alıcık daha sonra Nazilli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personelinin itfaiye haftasını kutlayarak baklava ikramında bulundu.