2009 seçimlerinde verdiği sözlerden birisinin Kadın Sığınma Evi olduğunu hatırlatan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; “Kadın Sığınma Evi her şeyi ile aşağı Nazilliyle özdeşleşecek” dedi. 
Tamamı Nazilli Belediyesi tarafından yapılan Dumlupınar Mahallesi 923 ada, 6 parsel üzerinde, yaklaşık 196 metrekarelik bir alanda tasarlanan, kadın sığınma evi 2 kattan oluşuyor. Yapımı devam eden Kadın Sığınma Evinde güvenlik odası, danışma odası, yatak odaları, oturma odası, mutfak, wc ve banyo bulunuyor.
Seçim beyannamesinde verdiği sözlerden birisinin de kadın sığınma evi olduğuna değinen Başkan Alıcık; “5393 sayılı Belediyeler Yasası’nın 14. maddesi, Büyükşehir Belediyeleri ile nüfusu 50 bini geçen belediyelere kadın ve çocuklar için sığınma evi açma yükümlülüğü getiriyor. Ayrıca, Avrupa Birliği standartlarına göre, nüfusu 7 bin 500’ü geçen tüm yerleşim yerlerine sığınma evi açılması gerekiyor. Sosyal belediyecilik anlayışı da bunu gerektiriyor. Ben bu konudaki duyarlılığımı seçim beyannamemde Kadın sığınma evi yapılacağı sözü ile belirtmiştim” dedi.

“KADIN SIĞINMA EVİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI”
Aşağı Nazilli’nin simasına renk katacak olan Kadın Sığınma evi inşaatının devam ettiğini kısa zaman içinde bitirilecek olan Kadın sığınma evinin hemen hizmete başlayacağını belirten Başkan Alıcık; “Mayıs ayında temelleri atılan Kadın Sığınma Evi planlanana göre Ağustos ayında bitirilecek. Kadın Sığınma Evi her şeyi ile aşağı Nazilliyle özdeşleşecek. Üç katlı kadın sığınma evinin ilk katında su tahsilat, muhtarlık hizmet odası, kadın sığınma evi güvenlik odası ve halka hizmet verecek umumi tuvalet yer alacağını” söyledi.
Alıcık, bitirilmek üzere olan Kadın Sığınma Evi kısmının ise 2 katlı ve 30 kişi kapasiteli olacağını belirtti.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png