94 bin 603 euroluk projede 18 yaşını bitirmiş ve özellikle dezavantajlı kişiler eğitilerek iş sahibi yapılacak.
Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur tarafından Nazilli Kaymakamlık makamında projenin basına tanıtımında İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, AB Projeleri Koordinatörü Ömer Kılınç, Nazilli İlköğretim ve İş Okulu Müdürü Hasan Yağcıoğlu, Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Temsilcisi Abdurrahman Daştan, Nazilli İşkur Müdürü Şahin Altınkurt ve Kaymakamlık Proje Koordinatör Sekreteri Ali Çam hazır bulundu.
94 BİN 603 EURO’LUK PROJE
Leonardo Da Vinci PLM (Hayat Boyu Öğrenme Programı Market-İş Piyasasındaki Kişiler) Projesi kapsamında Nazillili Çini Ustalar (China Masters Of Nazilli) kısa adı Chimana adlı projenin tamamen AB hibe kapsamında olduğunu ifade eden Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur; “Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı dahilinde hibe ile desteklenen 94 bin 603 euro değerindeki projemiz İspanya’nın Sevilla kentinde uygulanacak. Toplam 18 ay sürecek projemizde 25 kursiyerimiz İspanya’da 10 hafta eğitim alacak. 25 kursiyerimizden 3’ü engelli olacak, 3’ü Erzurumlular Derneği üyesi ve geri kalan 19 kursiyer ise 18 yaşını doldurmuş, meslek sahibi olmayan özellikle dezavantajlı kişiler arasından seçilecek. Nazilli’de el yapımı hediyelik eşya üretimi alanında vatandaşlara hem hediyelik eşya sunma hem de kursiyerlere iş sağlama açısından önemli bir proje olacak. Bu tür projelerin artırılması noktasında da çalışmalarımızı sürdüreceğiz, çünkü bunun yetersiz olduğunu biliyoruz. Projeye katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
“İŞSİZLİK SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK”
İş piyasasında yer alan işsizlerin kalifiye olmasını sağlayarak, işsizlik sorununun çözümüne katkıda bulunmak istediklerini ifade eden AB Projeleri Koordinatörü Ömer Kılınç ise; “Projemiz ile Türkiye’nin en büyük nüfusa sahip ilçelerinden ve göç alan bölgelerinden birisi olan Nazilli ve çevre bölgelerde ikamet eden 18 yaşından büyük örgün eğitim dışında olan işsiz veya bir meslek sahibi olmayan genç nüfusa yöneliktir. Katılımcılar genel itibarıyla işsiz, meslek sahibi olmayan kişiler arasından özellikle dezavantajlı gruplar arasından ve proje konusu ile ilgili kabiliyeti olan kişilerden seçilecektir. Projemiz tek bir hareketlilik halinde Nisan, Mayıs, Haziran 2012’de İspanya’nın Sevilla şehrine 10 haftalık süreyle gerçekleşecektir. 25 katılımcımız projede yer alacak ve gidilen bölgede özellikle çini eşya tabanlı turistik eşya üretimi öğreneceklerdir. Proje kapsamında katılımcılara yönelik olarak kültürel ve mesleki hazırlık verilecek ve İngilizce eğitimi verilecektir. Dönüş sonrası Sosyal Yardımlaşma, İşkur ve STK’lar gibi resmi ve gayrı resmi kurumların desteği ile katılımcılarımız için işe yerleştirme veya kendi işlerini kurma yönünde çalışmalar yapılacaktır.”
“3’Ü ENGELLİ 25 KURSİYER KATILACAK”
AB projesi hibelerinden daha fazla faydalanmak için böyle bir projeye giriştik diyen Kılınç; “Sosyal amaçlı proje olduğu için ilçemizin ve bölgemizin eksiği olan hediyelik eşya yapmayı uygun gördük. Çini tabanlı projemizde 25 işsiz gencimiz iş sahibi olacak. Yerel unsurlara dayalı bir sektör oluşturmak. Girişimciliği teşvik etmek. Bölgenin tanıtımına yönelik katma değere sağlamak. İş dünyasında yer alan 18 yaşını aşmış ve örgün eğitim dışındaki işsizlerden toplam 3’ü engelli 25 kişi bu eğitimi alacak ve projeye katılacak. Nazilli İlköğretim ve İş okulu’ndan 3 engelli, Erzurumlular Derneği üyesi 3 kişi ve Kaymakamlığımıza gelen müracaatlardan değerlendirecek kişilerden 19 kişinin alacağı eğitimde tüm masraflar proje kapsamında sağlanacaktır” dedi. Proje Koordinatörünün Nazilli Kaymakamlığı olduğunu söyleyen Kılınç; “Projemizin Alıcı (ev sahibi) ortağı İspanya’nın Sevilla kentinde bulunan Maria Jurado – Taler De Ceramica’dır. Projemizde katılımcı gönderen ortaklarımız ise Nazilli İlköğretim Okulu ve İş Okulu ile Nazilli Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’dir” diye konuştu.