Üst üste gelen kötü haberler, Mustafa Denizli´yi de üzdü. Ancak tecrübeli hoca iddialı konuştu: Mazeret yok. Sahaya çıkıp, galip geleceğiz

Ligde bitime 5 hafta kala şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş"ta, kritik Fenerbahçe derbisi öncesinde sakatlık krizi yaşanıyor. Daha önce hiç bir futbolcunun sakatlık yaşamaması nedeniyle rahat bir nefes alan Siyah-Beyazlılar, son antrenmanda tam anlamıyla krize girdi.

Çift kaleye çıkmadılar
Sabah saatlerinde gerçekleştirilen idmanın başında her şey yolundaydı... Ancak önce sakatlığı nükseden Yusuf Şimşek, daha sonra da sağ ayak bileğinde ağrı hisseden Rodrigo Tello çalışmayı yarım bıraktı. Daha sonra sol kasığında ağrı yaşayan Matias Delgado ve sol ayağında sorun bulunan Brezilyalı golcü Bobo çift kale maçta yer alamadı. Her fırsatta eski takımına karşı oynamak istediğini dile getiren Nobre ise düz koşu yaptı. Golcü oyuncunun durumunun bugün netlik kazanacağı belirtildi. Eskişehir"den kayıpsız dönen ve 2009"da mağlubiyet yüzü görmeyen Kartal"da son yaşanan gelişmeler, “Takıma nazar değdi” yorumlarını da beraberinde getirdi.

Yusuf Şimşek, Rodrigo Tello, Bobo ve Matias Delgado"nun antrenmanı tamamlayamaması, teknik direktör Mustafa Denizli"yi de sıkıntıya soktu. Planlarda değişikliğe gidebileceğini belirten Denizli, “Beşiktaş büyük bir takım. İsimlerle yaşamıyoruz, işimize bakıyoruz. Sakatlık sorunuyla, geldiğim günden bu yana zaman zaman boğuştuk. Ancak hiç vazgeçmedik. Yine vazgeçmeyeceğiz. Mazeretimiz yok, sahaya çıkacağız ve kazanacağız. Takımda görev bekleyen birçok oyuncum var. Zorlansak da, şampiyon olacağımızdan şüphe duymuyoruz” diye konuştu.

"Taraftar desteğiyle..."
Eksik olmadıklarını belirten Denizli, “Kaç oyuncumuz varsa, maç günü sahaya çıkacağız ve galibiyet için oynayacağız. Taraftarımızın desteğiyle gülen taraf biz olacağız. İnönü Stadı"nda son maçlarda iyi oynuyoruz. Aklımızdan, 3 puan dışında farklı bir sonuç geçmiyor” ifadesini kullandı.

Orhan Yıldırım

Serdar Özkan görüşme odasına
Teknik direktör Mustafa Denizli, bu sezon büyük düşüş yaşayan ve Eskişehirspor maçındaki görüntüsü nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan Serdar Özkan"la özel bir görüşme yaptı. Denizli"nin genç yıldıza, “Eğer sana söylediklerimin yüzde 60"ını yapsaydın, ilk yarı 3-0 olurdu. Bir takım, 45 dakika ancak bu kadar pozisyona girebilir... Tabii ki tüm sorumluluğu ve suçu sana yüklemiyorum. Ancak söylediklerimin ancak yüzde 5"ini yaptın! Seni kesinlikle silmiş değilim. Kalitene ve futbolculuğuna ilk günkü gibi inanıyorum. Bir sonraki maçta, kaliteni sahaya yansıtmanı bekliyorum” dediği öğrenildi.

Alan savunmasıyla rakip boğulacak
Kara Kartal, dün yaptığı antrenmanda savunma üzerinde durdu. Teknik direktör Mustafa Denizli"nin daha önce tüm karşılaşmalarda uyguladığı "adam adama markaj" sisteminden vazgeçeceği ve Fenerbahçe"nin hücum elemanlarını alan savunmasıyla durdurmayı planladığı kaydedildi. Tomas Sivok, Gökhan Zan, İbrahim Toraman ve İbrahim Üzülmez"le görüşen Mustafa Denizli, ayrıca orta sahada görevlendirmeyi planladığı Fabian Ernst ile Edouard Cisse"den de defansa yardım etmelerini istediği belirtildi.

Fanatik