Töre kurbanı Gidici"nin de aralarında bulunduğu 6"sı kadın 17 sanıklı "Fuhuş çetesi" davasında 18 yıldan 350 yıla kadar hapis cezaları isteniyor.

Diyarbakır"da Nazan Gidici adlı genç kız 5 yıl önce Rüstem Gidici"yle aşk yaşadı ve evlenmek istedi. Ancak eski korucu olan baba Vezir Dinar bu evliliğe karşı çıkarak kızını kardeşi İrfan Dinar"ın oğlu Atilla Dinar ile zorla imam nikahıyla evlendirdi. Nazar Gidici, aynı zamanda amcasının oğlu olan eşinin fiziksel şiddetine maruz kalınca 8 ay sürdürebildiği evliliğini bitirerek baba evine kaçtı. Baba Vezir Dinar, ısrarla kızının eşine geri dönmesini istemesi üzerine Nazan Gidici, sevgilisi olan ve daha sonra evleneceği Rüstem Gidici"ye kaçarak imam nikayı kıydıktan sonra birlikte yaşamaya başladı. Rüstem Gidici"nin vatani görevini yapmak için İzmir"e gitmesi üzerine yalnız kalan Nazan Gidici, tekrar aile baskısına uğrayarak eski eşine dönmesi istendi. Bunu duyan Rüstem Gidici, birliğinden firar ederek Diyarbakır"a geldi, ancak yakalanarak birliğine teslim edildi ve firar ettiği için İzmir"de askeri cezaevine konuldu. CEZAEVİNDE RESMİ NİKAH YAPTI

Hiçbir koşul altında eski eşi olan amcasının oğluna dönmek istemeyen Nazan Gidici, ailesinden habersiz İzmir"e giderek askeri cezaevindeki imam nikahıyla yaşadığı eşi Rüstem Gidici ile resmi nikah kıydı. Bir süre sonra Rüstem ve Nazan Gidici Diyarbakır"a döndü. Nikahı duyan baba Vezir Dinar, bu kez kızına karşılık 10 bin lira başlık istedi ve damadı olan Rüstem Gidici"ye, “Parayı verip, Diyarbakır"dan gidin. Çünkü kardeşim İrfan ve yeğenim olan damadım Atilla ikinizi de yaşatmaz” dedi. Rüstem, bu kadar parası olmadığını söyleyince baba Vezir Dinar, bu kez kızı Nazan"a, “Öyleyse Rüstem gitsin, sen kal. Parayı getirdiği zaman gidersin” dedi. Ancak Nazan Gidici, babasını dinlemeyip resmi nikahlı eşi Rüstem ile birlikte kaldı.

4 KURŞUNLA ÖLDÜRÜLDÜ

Vezir Dinar, damadı Rüstem Gidici"yi, konuşma bahanesiyle cep telefonundan arayıp Diyarbakır merkeze bağlı Çakırbağ Beldesi"ne çağırttı. Rüstem Gidici"nin bu görüşmeden 4 saat sonra Gömmetaş köyü yakınlarında çobanlar tarafından başına 4 kurşunla vurulmuş olarak bulundu. Jandarma, olay yerinde yaptığı incelemede, sol eli yumruk şeklinde kapalı olan Rüstem Gidici"nin güçlükle açılan elinden "Nazan-Rüstem" yazılı evlilik alyansını çıkardı. Babası ve amcasından şikayet olan Nazan Gidici, töre cinayetine kurban gidebileceği nedeniyle mahkeme koruma altına alarak gizli duruşmada ifadesini aldı.

Nazan Gidici verdiği ifadesinde, “Ben öldürülen eşim Rüstem ile sözlü iken babam beni amcamın oğlu ile zorla evlendirdi. Bunu duyan eşim Rüstem benim için askerden firar edince yakalanıp cezaevine konuldu. Ben de eski eşimle geçimsizlik yaşadığım için döndüğüm baba evinden İzmir"e giderek askeri cezaevinde nikah kıydım. Rüstem cezaevinden çıkınca Diyarbakır"a yerleştik. Babam, nerede kaldığımızı sordu ve Diyarbakır"ı terk etmemizi istedi, aksi halde eski eşim ve amcam olan kayınpederimin, beni ve eşimi öldüreceğini söyledi. Bizden 10 bin lira da para istedi. Eşimde para yoktu, veremedi. Olay günü eşimi öğlen saatlerinde aradım, o da babamla birlikte olduğunu söyledi. Sonra 5-6 kez aradım cevap vermedi, mesaj yazdım yine cevap gelmedi. Israrla aradığımda bu kez tanımadığım biri açtı ve telefonu yerde bulduğunu söyledi. Babamı arayıp eşimi sordum. Bana, "Ya ölmüş, ya da öldürülmüştür" dedi. Sonra da, "Onu öldürdüm" dedi. Babamın herşeyden haberi var. Eşimi kandırıp, amcam İrfan, eski eşim Atilla ve kayınbiraderim Mehmet"e teslim etmiştir. Bunlar benim eşimi öldürdüler. Hepsinden şikayetçiyim” dedi.

MİLLİYET