Konferansta Dicle Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Çevre Bilincini Geliştirme Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamdi Temel konuşmacı olarak yer aldı. Konferansı izleyenler arasında Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna, CHP Söke belediye Meclis Üyesi Nimet İncedal ve Söke İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Varol’da yer aldı.
Söke belediyesi Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür salonunda gerçekleşen konferansta açılış konuşmasını Proje koordinatör öğretmenlerinden Havva Zeybek yaptı. Konuşmasında proje ile ilgili bilgi veren Havva Zeybek; proje ile naylon poşetin yarattığı olumsuz etkilere dikkat çekmek istediklerini söyledi. Daha sonra kürsüye gelen Söke Kız teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Şükrü Özçelik; proje ve etkinliklerin gerçekleşmesinde emek ve desteği olan herkese teşekkür ederken; özellikle maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Söke Belediyesi’ne ayrıca teşekkür etti.
Plastik ve poşet kullanımına mümkün olduğunca son vermek gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Hamdi Temel; Yeryüzünde çıkarılan petrolün yüzde 4'ünü naylon üretiminin oluşturduğuna dikkat çekti. Temel, “Yılda 5 milyon ton naylon poşet üretiliyor. Geri dönüşümleri de çok pahalı. Attığımız naylon poşetler güneş ışığı altında çözülüp parçalanarak toprağa karışır. Toprağa karışan zararlı poşetler bitki ürünlerine bulaşır ve canlılara zarar verir” diye konuştu.
Naylon poşetlerden hazırlanan kıyafet defilesi ve konuyla ilgili video sunumunun da gerçekleştiği konferansın sonunda konuşmacı Prof. Dr. Hamdi Temel’e Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna tarafından günün anısına plaket takdim edildi. Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna, Doğa ve çevrenin korunması ile ilgili bilincin yaratılması gerektiğini vurguladığı konuşmasında; “Çevreci bir belediye olarak çevre ve doğayı koruma adına gerçekleşen tüm etkinliklerin yanındayız” dedi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg