NATO'nun Afganistan'ın doğusundaki Logar'da Çarşamba günü düzenlediği operasyonda 18 sivilin hayatını kaybetmesinden dolayı bugün Logar eyaletini ziyaret eden NATO kuvvetlerinin komutanı General John Allen, hava saldırısında ölen sivillerin aileleri ve yerel liderlerle bir araya gelerek özür diledi.

ISAF komutanı General Allen yaptığı açıklamasında, "Operasyon sonucu ölen ve yaralnanlardan dolayı mevcut operasyon prosedürünü araştırıyoruz. Yerel yönetime, Afgan halkından en samimi duygularımızla özür dilediğimizi ve soruşturmanın devam edeceği yönünde güvence verdim. Operasyondan zarar gören evlerin inşası üstlenecek ve tazminat ödenecek" dedi.

Yerel liderlere ve ölenlerin ailelerine yaptığı konuşmasında ise General Allen, "Bu olayda askerlerimizin yanlışlıkla Afgan halkı öldürmesinden ve zarar vermesinden dolayı çok üzgünüz. Sizlere, başsağlığı ve pişmanlığımızı sunmak, daha önemlisi bu trajediden dolayı özür dilemek için buraya geldik. Benimde bir ailem var ve hiçbir özür bu trajedi ve kazada ölenlerin hayatlarını geriye getirebilir mi bilmiyorum. Bizler bu durumu çok ciddiye alıyoruz. Benimde çocuğum var ve bu acıyı hissedebiliyorum. Ben yalnızca uluslararası güvenlik kuvvetlerini komuta etmek için burada değilim aynı zamanda Afgan halkına hizmet için buradayım" dedi.

Öte yandan; Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai "gereksiz" olarak tanımladığı hava saldırısında sivillerin ölmesini kınamıştı.