Öğrenci Gençlik Sendikası (GENÇSEN) üyesi bir grup, dün vizyona giren "Muro Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine" filmini yurtsever ve devrimcileri aşağıladığı gerekçesiyle protesto etti. "Nalet olsun içinde olmayan insan sevgisine" yazılı döviz açıp yapımcı şirkete gönderme yapan grup filmin vizyondan kaldırılmasını istedi.

GENÇSEN üyesi 25 kişi dün 12.30'da Taksim İstiklal Caddesi'ndeki Sinepop sineması önünde toplandı. Dün gösterime giren "Muro Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine" adlı filme tepki gösteren grup yapımcı şirkete gönderme yaparak "Nalet olsun içinde olmayan insan sevgisine" yazılı pankart açtı.

Kalabalık, "Yaşasın halkların kardeşliği","Çeteler halka hesap verecek","Çete mafya dizilerine son" ve "Muro şaşırma sabrımızı taşırma" şeklinde slogan attı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Arda Özdal, "Birkaç yıl önce başlayan ve Kurtlar Vadisi denen dizi, yayınlanmaya başladığından beri, milliyetçiliği, şövenizmi ve maço karakterleri ile derin devlet vurgusu ön plana çıkarılıyor. Kurtlar Vadisi yetmiyormuş gibi Kurtlar Vadisi Pusu ve şimdi de Muro filmiyle de devrimciliğin dalga konusu haline getirilmesi ve Kürt halkının aşağılanması da eklenmiş. Devrimci olmak bugün Amerika'da bir siyah, Türkiye'de bir Kürt, Filistin'de sapanıyla direnen bir çocuk, köleliğe karşı savaş veren bir Spartaküs, darağacına gözünü kırpmadan giden Deniz olmaktır" dedi. Muro karakterinin devrimcileri yansıtmadığını belirten eylemciler filmin vizyondan kaldırılmasını istedi
Mİlliyet