Birçok ilçeden büyük olan Ortaklar Beldesi"nin en büyük sorunun işsizlik olduğunu kaydeden Nalbant, “Daha önceki görev yaptığım dönemde temeli atılan ancak tamamlanamayan Ortaklar OSB, beldedeki hem işsizlik sorununa çözecek hem de sosyal barışı sağlayacak en önemli çalışma alanımdır. Ortaklar "Eli hamur karnı aç" durumundan kurtulacaktır” dedi.
Aday olmadan önce projeleri ile ilgili bakanlıklarla ilgili görüşmeler yaptığını ve bir çok projesinin hükümet desteği ile kısa sürede tamamlanacağını kaydeden AK Parti Ortaklar Belediye Başkan Adayı Güler Nalbant, “10 yıldır sözde kalan Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi hükümet desteği ile hayata geçirilecek. Gençlerimize iş olanağı sağlayacak ve esnafımızı kalkındıracak olan en önemli projemiz Ortaklar Organize Sanayi ile ilgili bıraktığımızdan bu yana hiçbir şey yapılmamıştır. Bu bir hayal değil. Umurlu Organize Sanayi Bölgesi"nde 2 bin 500 kişi istihdam ediliyorken Ortaklar halkımız neden bu nimetten faydalanmasın. Şu ana kadar yapılmamış olması bizler için büyük bir kayıptır” dedi.
Nalbant ayrıca, beldede TOKİ evleri yapılacağını, zihinsel ve işitme engelliler için rehabilitasyon merkezi açılacağını, termal kaynaklar kullanılarak hem tarım hem de turizm ve sağlık turizminde ciddi yatırımların önünün açılacağını kaydetti. Daha önce verilen Bursaların seçilmesi halinde yeniden devam edeceğini ifade eden Nalbant, su paralarının da yüzde 50 oranında indirileceğini söyledi.