Çekilen fotoğraflar tarihin en önemli cerrahi müdahalelerinden birine maruz kalan Dinoire"in yeni bir yüze kavuşmanın şokunu belli oranda atlattığını ortaya koydu. Donoire"in 2005"te geçirdiği bu ameliyattan sonra dünyada dokuz kişiye daha yüz nakli yapıldı. Dinoire Paris-Match"e özetle şunları anlattı:
* “Nakil öncesi bir hiçtim. 6 ay yüzsüz kaldım, maskeyle dolaştım. Doktorlar başkasının yüzünün nakil yoluyla bana verilme olasılığından söz etti. Başkasının derisiyle yasamayı kabullenmek çok güç geliyordu. 3 gün sonra kabullenip protokolü imzaladım. 6 ay sonra telefon geldi: "Isabelle çabuk Amiens"e gel. Bir donör bulundu." Bu lafı duyar duymaz önce paniğe kapıldım.”

"Ben, ben değildim"
* “Uyandıktan 48 saat sonra ayna uzatıldı. Daha önce yüzsüz, burunsuz, dudaksız olunca, bütün bir yüze kavuşmak mükemmel bir duyguydu. Başarmışlardı, ama ben ben değildim”
* “Şimdi kendimi olduğum gibi kabul ediyorum ve hatta fena da bulmuyorum.”
* “Sabah, akşam 5"er, öğle saatlerinde bir hap yutuyorum. Reddi önleyen ilaçlar kolesterol ve tansiyon yapıyor. 2 saat ayna önünde ağız hareketi çalışıyorum.”
* “Başlangıçta hiç sokağa çıkmıyordum. Şimdi tersine hep bir yerlere gitme isteği duyuyorum.”/milliyet