Aydın"ın renkli simalarından ve Anavatan Partisi Aydın İl Teşkilatının ilk kurucuları arasında yer alan Nail Kaplı aynı zamanda Türkiye"nin ilk 10 organ bağışçısından birisi olarak kayıtlara geçmiş durumda.
Organlarını 20 yıl önce bağışlamasının hikayesinin televizyonda izlediği bir yarışma programına dayandığını söyleyen Nail Kaplı “O dönemde televizyonda yayınlanan ve başarısı ile bütün Türkiye"ye ismini duyurmuş olan Hale Bacakoğlu isimli görme özürlü genç kızın başarısı ve azmi beni çok etkiledi. Bu genç kız ülkede organ nakli bekleyen pek çok önemli değerin yaşadığını algılamama sebep oldu. Ben de organlarımı bağışlama kararını bu şekilde verdim” dedi.
Son günlerde artar terör olaylarında şehitlerin yanı sıra pek çok yaralının da verildiğini belirten Nail Kaplı “Keşke organlarım vatan savunması sonucu yaralanan bir Mehmetçiğe gitse. Bu bir insanın arkasında bırakabileceği en büyük gurur ve mutluluktur. Aydın organ bağışı konusunda Türkiye"nin en önemli İllerinden biri. Ben de 20 yıl önce Türkiye"nin ilk organ bağışçılarından Aydınlı bir vatandaş olarak gurur duyuyorum” diye konuştu.