Yunanistan"ın Dimetoka köyünde doğan ve daha sonra Kuşadası"na göç eden 103 yaşındaki Naciye Nine için CHP Kuşadası Kadın Kolları tarafından doğum günü pastası kesildi.
Halen Kuşadası"nda Cumhuriyet Mahallesi"nde ikamet eden Naciye Arslan, gençliğini, Türkiye"ye gelişini, sonra Kuşadası"na yerleşmelerini, evliliğini, çocuklarını, torunlarını ve yaşadıklarını müthiş hafızası ile 103. doğum günü kutlamasına katılanlara anlatırken, herkes hem şaşırdı hem de ilgiyle dinledi. CHP Kuşadası Kadın Kolları tarafından hazırlanan sürpriz doğum günü partisine çok sevinen 103 yaşındaki Naci Nine, yıllara meydan okuyarak Eski Kuşadalıların konuştuğu Rumca ile kızına ve oğluna bazı olayları hatırlatıp, onlardan daha dinç zekasını espriler ile süsleyerek doğum gününü şenlendirdi.
SELANİK"TE ATATÜRK"Ü GÖRDÜ
Kuşadası"na göçmen olarak geldiklerinde verilen nüfus cüzdanını da gelenlere gösteren Naciye Nine, eşi Selanik"te hastanede yatarken Atatürk ile karşılaştığını şöyle anlattı : “Atatürk"ün dayısı Mehmet Efendi bir kaza geçirdiği için hastaneye getirilmiş. Türkçe bilen sadece bendim. Hemşireler beni tercüman olarak kullanarak Atatürk"ün dayısının ne yemek istediğini sordular. Daha sonra da ziyaret için Mustafa Kemal, Kazım Karabekir ve İsmet İnönü ile hastaneye geldi” dedi. Naciye Nine, Selanik"teki hastanede hemşireler ve kocası ile olan fotoğrafını bugüne kadar özenle sakladığını anlatması doğum gününe katılan kadınların gözlerini yaşarttı.