Taksim tramvay durağında toplanan grup, üzerinde ''Razı Değiliz'' yazılı pankart açarak sloganlar eşliğinde İstiklal Caddesi'nden Tünel Meydanı'na yürüdü.

Burada bir süre oturma eylemi yapan grup adına açıklama yapan Pelin Yüce, Birleşmiş Milletler (BM) Çocuk Hakları Bildirisinde bulunan ''Çocuklar özel olarak korunmalı, yasa ve gerekli kurumların yardımı ile fiziksel, zihinsel, ahlaki, ruhsal ve toplumsal olarak sağlıklı, normal koşullar altında, özgür ve onurunun zedelenmeyecek şekilde yetişmesi sağlanmalıdır. Bu amaçla çıkarılacak yasalarda çocuğun en yüksek çıkarları gözetilmelidir'' maddesini hatırlattı.

Yargıtay’ın davayla ilgili aldığı kararın hukuka aykırı olduğunu savunan Yüce, geçen yıl ilköğretim okulunda okuyan 4 çocuğa 2007 yılında Fethiye'deki toplu tecavüzlerle ilgili de bazı yetkililerin hala tecavüzleri savunduğunu iddia etti.

Yüce, ''Erkek egemenliğine karşı olan kadınlar ve erkekler olarak hiçbirimiz, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin sorumlusunun yine kadınlar olduğunu söyleyen, tecavüzcülerin 'tahrik indirimi' aldığı bu sisteme rıza göstermiyoruz. Şu bilinmelidir ki, tecavüze maruz kalan kadınların sesini boğmaya çalışan, çığlıklarını duymazdan gelen bu erkek egemen sisteme boyun eğmeyeceğiz'' diye konuştu.

Çevrede bulunanların da destek verdiği grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.
AA