Bilgisayarda müzik dinlemek için CD yuvasına bir albüm yerleştirmek zorunda olduğumuz günler MP3’ün yaygınlaşmasıyla birlikte geride kaldı. Diğer yandan şarkı paylaşım devrini başlatan Napster ile müzik internet üstünden ilk farklı sosyalleşmenin de öznesi oldu. 
Ne var ki bütün bu hizmetlere rağmen müzik hep yalnız tüketilen bir içerik olarak kaldı. Liste ve beğenilerin paylaşılmasıyla sınırlanan etkileşimde yeni arayışlardan biri de Turntable.FM. Deneme sürecindeki sitenin özü aynen bir ev ya da kulüp partisinde olduğu gibi topluca müzik dinlemek. Bilgi ve cesaretinize güvenip DJ kabinine geçmek ya da diğer DJ’leri dinlemek arasındaki tercih size kalmış. 
Bir şeyler çalmak için sitenin arşivindeki parçaları arama yaparak listenize ekleyebileceğiniz gibi kendi bilgisayarınızdaki şarkıları da siteye yükleyebiliyorsunuz. Dinleyicinin rolüyse çalan şarkıları değerlendirerek performansı ölçmek. Böylece her kullanıcı aynı zamanda müzik zevkine göre bir puana; yani dereceye sahip oluyor. 
Görsel açıdan da keyifli bir arayüze sahip site deneme süresi boyunca davet usulüyle çalışıyor. Davet almadıysanız kullanabilmek için ana sayfadaki bekleme listesine yazılmanız gerekiyor.