Kaliforniya Üniversitesi ve Washington Üniversitesinden araştırmacılar, son model arabalardaki bilgisayar sistemlerinin güvenlik açıklarını iki senedir araştırıyorlar. Araştırmacıların yayınladıkları yeni bir raporda ise bir hacker'ın arabanın Bluetooth ve hücresel ağ sistemlerine girebileceğinden bahsettiler.

MÜZİK SİSTEMİ ÜZERİNDE YOĞUNLAŞIYOR
En ilgi çeken saldırı türü ise arabanın müzik sistemi üzerinde yoğunlaşıyor. Dijital müzik dosyasına ek bir kod eklenerek CD'ye yazılan şarkıya bir truva atı zararlısı eklenebiliyor. Bu CD'yi arabanızda çaldığınızda ise, şarkı arabanın müzik sisteminin firmwire'ını değiştirebiliyor ve saldırganların arabanın diğer bileşenlerine ulaşmasına fırsat verebiliyor. Bu tür bir saldırının dosya paylaşım ağlarında şüphe çekmeden yayılabileceği düşünülüyor.

KAPILAR KİLİTLENİYOR FREN DEVRE DIŞI KALABİLİYOR
Kaliforniya Üniversitesi'nden Stefan Savage ve araştırmacı arkadaşları, geçtiğimiz sene arabaların bileşenlerinin ağlarının nasıl işlediğini açıklamış, 2009'da yapılan bir deneyde motorun öldürülüp, kapıların kilitlenebildiğini, frenlerin devre dışı bırakabildiğini anlatmıştı.