Müziğin kitleleri birleştiren ve önyargıları yıkan gücüne güvenen Babylon, yeni sezonda rotasını Midnight Express Konserleri ile dünyanın merkezinden uzak, bilinmeyen bölgelere döndürüyor.

Alan Parker’ın 1978 tarihli sansasyonel filmi “Midnight Express/Geceyarısı Ekspresi”nden sıra dışı bir şekilde ilham alan ve bu filmin bilinmeyen kültürlere ve “öteki” topraklara yapıştırdığı önyargıları kırma gayesiyle yola çıkan Midnight Express serisi; müziğin bu anlamdaki “öteki” temsilcilerini Eylül ayında Babylon sahnesine konuk etmeye hazırlanıyor.

Midnight Express konserleri kapsamında Eylül ayı boyunca Tinariwen, Fun-da-mental, Rainbow Arabia ve Mulatu Astatke gibi grup ve müzisyenler Babylon’da sahne alacak. Midnight Express serisi kapsamında Eylül ayında Sahra Çöllerinden, Mali’den İstanbul’a farklı bir rüzgar estirmeye hazırlanan, Glastonbory’den Roskilde’ye bir çok festivalde sahne almış, göçebe müzisyenlerden oluşan topluluk Tinariwen, Ethio-Jazz türünün yaratıcısı, efsane müzisyen Mulatu Astatke, Asyalı Public Enemy olarak tanınan, radikal grup Fun-da-Mental, Arap, Kuzey Afrika ve Amerikan avangard pop öğelerini korkusuzca kullanan Rainbow Arabia ve Türk alternatif müziğinde bu alanda bayrağı taşıyan en önemli gruplarından BaBa ZuLa ve İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions Babylon’da sahne alacak.

Babylon, tüm dünyanın gözünün zaten İstanbul’un üzerinde olduğu bir dönemde, kapılarını geçmiş yıllardan farklı olarak; genelde Paris, Londra, New York ekseninde değil de Timbuktu ve Addis Adaba’ya kaydırarak, dünyanın unutulmuş köşelerinden, büyük metropollerin arka sokaklarından çıkan güncel ve kuvvetli müzikler yapan gruplarla açıyor.

Babylon’un Midnight Express konserlerini düzenlemekteki temel amacı; müziğin evrenselliğinden güç almak, müziğin değişim için ne kadar önemli bir araç olduğunun vurgusunu yapmak ve bazı şeyleri değiştirebilmek.

Babylon “Midnight Express” Konser Tarihleri

15.09.11 BaBa ZuLa
16.09.11 İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions
17.09.11 Fun-da-Mental
19.09.11 Rainbow Arabia
21.09.11 Mulatu Astatke
22.09.11 Mulatu Astatke
23.09.11 Tinariwen
24.09.11 Tinariwen