Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı önüne çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı"nın okunmasıyla başlayan etkinliklerde, Aydın Vali Vekili Celal Ulusoy"a makamında ziyaret edildi. Valilik Makamı"nda gerçekleşen ziyarete İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Aydın Müze Müdürü Emin Yeter ve bir grup müze çalışanı katıldı.
Ziyarette konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Müzeler Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşların müzeleri ücretsiz olarak ziyaret edebileceklerini söyledi. Müze ve örenyerlerinin tanıtımı için çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Aktakka, "İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak ilimizin tanıtımı için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Çalışmalar kapsamında okullarda ve değişik mekanlarda bilgilendirmeler yapıyoruz. Sırasıyla tüm okullarımızın müze ve örenyerlerini görmeleri için birkaç yıl önce başlattığımız çalışmalarımız da devam ediyor. Bununla birlikte dışarıdan gelecek olan ziyaretçiler için tanıtım broşürleri hazırladık” dedi.
Yeni nesillerin tarihi bilgilere sahip olabilmesi için müze ve örenyerlerine olan ilginin artırılması gerektiğine değinen Vali Vekili Celal Ulusoy da, bununda ancak bu yerlerin tanıtımının iyi yapılmasıyla sağlanabileceğini savundu. Müzelerin insanlara tarihlerini öğrettiğini dikkat Ulusoy, okunan kitaplarının zamanla unutulduğunu ancak tarihi eserlerin kalıcı olduğunu ifade etti. Müzelere bir esnaf zihniyetiyle müşteri kazandırılması gerektiğini belirten Malay, "Malesef, müzeler insanlarımıza soğuk geliyor. Bir çoğu müzedeki eserlerden bilgi sahibi olmadığı için müze gezmesine "boş iş" olarak değerlendiriyor. O nedenle müzelerimizi insanların daha çok zaman geçirebilecekleri mekanlar haline getirmeliyiz. Müzeler tarihi önemin yanı sıra bulunduğu bölge için önemli bir gelir kaynağıdır. Avrupa ülkelerinde müzelere giriş ücretleri pahalı ama müzeler dolup taşıyor. Ülkemizde ise müzeler ilgisizlikten yakınıyor. Kamu kurumları ve vatandaşlar olarak el birliği yaparak tarihimize sahip çıkmalı ve gençlerin tarihlerine olan ilgilerini artırmalıyız” şeklinde konuştu.
Aydın Müze Müdürlüğünde çalışan personel ziyaret nedeniyle Vali Vekili Celal Ulusoy"a çiçek hediye ettiler.