Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Kültür ve Turizm Bakanlığı"nın vatandaşların müze ve örenyerlerine olan ilgisini artırmak için başlatılan “Müze Kart” uygulaması kapsamındaki çalışmaların 19 Haziran 2008 tarihi itibariyle tamamlandığını açıkladı. Bu tarihten itibaren Aydın"da da “Müze Kart” satışlarına başlandığına işaret eden Aktakka, “Bir yıl geçerli olacak kart uygulamasıyla ziyaretçi sayısının artırılması hedefleniyor” dedi.
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, müze ve örenyerlerine ilgiyi artırmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü"nün 5 Mayıs 2008 tarihinde bir yazı yayınladığını söyledi. Bakanlık tarafından yapılan bu çalışmayla vatandaşların müze ve örenyerlerine ekonomik koşullarda giriş yapmasını sağlamak ve sadece eserleri görmek için gelinen yerler değil aynı zamanda kültürel yaşam alanları olmalarının hedeflendiğini belirten Aktakka, “Bu amaçla Bakanlığımız tarafından "Müze Kart" çalışmasına başlanmıştır. Vatandaşlarımız için kart çıkarma çalışmaları Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü"nce yürütülmektedir. Bir yıl süre ile geçerli olacak olan "Müze Kart" ücret karşılığında müze giriş alanlarında, hava meydanlarında ve internet siteleri aracılığı ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerimizde satışa sunulacaktır. Müze Kart"ın amacı Türk vatandaşlarının müze ve örenyeri ziyaretini artırmak, müzeleri sosyal ve kültürel etkinlik alternatiflerinden birisi olarak konumlandırmaktır. Toplumda tarih ve arkeoloji bilincinin yükseltilmesi için bu tür çalışmaların gerekli. Müzelerin ulaşılabilir olması lazım. Müze ve örenyeri ziyaretlerinin sağlıklı bir şekilde değerlendirilmesi de bu uygulamayla daha kolay hale gelecek” diye konuştu.
“Müze Kart"ın” tanıtımının yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çeşitli kampanyalar düzenlendiğini hatırlatan Aktakka, şöyle konuştu: “Bu bağlamda "Müze Kart" uygulaması çalışmaları tamamlanarak uygulamaya 19 Haziran 2008 tarihi itibariyle başlanmıştır. Müze kartları Aydın Müzesi Müdürlüğü, Afrodisias Müzesi Müdürlüğü, Milet Müzesi Müdürlüğü ve müzelere bağlı örenyerlerindeki gişelerde satışa sunulmuştur. Vatandaşlarımız istedikleri takdirde buralardan temiz edebilirler”