Baraj gezisine yapılan ziyareti Sudan Polis yetkilileri de katıldı. Baraj inşaatının hızla ilerlediğini gören ve 01 Ekim 2010 08:59 itibariyle Çine Barajı"nda su tutma işleminin başlayacağını hatırlatan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, “Çine Barajı Aydın için bir can damarı olacaktır. Baraj tamamlandığında ilin ekonomik gelişmesi de ciddi olarak gelişecektir” dedi.

Dün akşam saatlerinde Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, kendisini ziyarete gelen Sudan Hartum Polis Okulu Müdürü Tuğgeneral Ali Tayyep ve beraberindekilerle birlikte inşaatı devam eden Çine Barajı"nı gezdi. Ziyarete Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin, Aydın İkinci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kemal Yılmaz, DSİ 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap, Aydın İl Emniyet Müdür Vekili Mehmet Kılıç, Çine Kaymakamı Celalettin Cantürk, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim İndap, müteahhit firma yetkilileri ve daire amirleri katıldı.

Baraj inşaatında incelemelerde bulunan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ve beraberindekilere, gövde inşaatı incelemeleri sonrasında proje hakkında DSİ 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap, tarafından brifing verildi. İndap, Çine Barajı"nın Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu"nun söz verdiği gibi 1 Ekim 2010"da su tutacağını kaydederek tahmini ömrü 625 yıl olacak baraj inşaatında çok dikkatli olduklarını söyledi.
Çine Barajı"ndaki çalışmaları takdirle izlediğini belirten Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, barajın yapımında emeği geçen herkse teşekkür etti.

Temeli 27 Eylül 1995 tarihinde atılan Çine Barajı"nın şu an itibariyle yüzde 87 nakdi yüzde 88 fiziki gerçekleşmenin sağlandığını kaydeden Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, “Çine Barajı taşkın koruma, sulama ve elektrik üretimi olmak üzere 3 maksatlı bir baraj. Bu baraj tamamlanınca yaklaşık 24 bin hektar alanı hem sulayacak hem de taşkından koruyacak. Maksadı nedeniyle bu baraj çok önemli bir yatırımdır. 2010 yılı Ekim ayında arzu edilen sonuca ulaşmış olacağız” dedi.

Bilindiği gibi 1963 yılından bu yana Aydın'ın en büyük özlemi haline gelen ve 1995 yılında ihalesi yapılan Çine Barajı ve HES ikmal inşaatının bir an önce tamamlanması Aydınlıların en büyük özlemi. Tamamlandığında 22 bin 358 hektarlık alana hayat verecek, 9 bin 100 hektarlık arazinin de taşkından korunmasını sağlayacak olan Çine Barajı yılda 118 milyon kilovat/saat enerji üretecek./iha