Elano ve Misimovic"ten boşalan pozisyonu doldurmak için harekete geçen G.Saray, Newells"ın 22"lik yıldızı Formica"yı bitirdi.

BU sezon hayâl kırıklığı yaratan G.Saray, devre arasında takımı güçlendirerek, TT Arena"ya daha iddialı bir kadro ile gitmek için ilk adımı Arjantin"de attı. Yönetimin devre arası gelmeden Elano"yu göndermesi ve teknik direktör Hagi"nin de sezon başında büyük umutlarla transfer edilen Misimovic"i kadro dışı bırakmasıyla oyun kurucu pozisyonunda boşluk oluşan G.Saray, bu pozisyonu Newells Old Boys"un 22 yaşındaki yıldızı Mauro Formica ile doldurdu.

İLK aşamada yıldız futbolcunun 5 milyon Euro"luk bonservis bedelini fazla bulan sarı-kırmızılılar, Arjantin ekibiyle pazarlıklara başladı. Bonservis bedelini 3.5 milyon Euro"ya çekmeyi başaran yönetim, zaten Arjantin"de fazla kazanmayan genç oyuncuyla da her konuda anlaşmaya vardı.

Ülkesinde "Yeni Maradona" lakabı takılan Formica bu sezon alt yapısından yetiştiği takımıyla çıktığı 22 maçta 5 gol kaydetmeyi başardı. Daha önce 4 kez de 17 yaş altı Arjantin Milli Takım forması giyen Formica"nın 2 golü bulunuyor.

Yönetim basketbola yatırımı arttırıyor

G.SARAY"IN ezeli rakibi F.Bahçe"yi basketbolda yenip liderliğe yükselmesi bu sezon sıkıntılı günler geçiren yönetimin yüzünü güldürdü. 5 milyon dolarlık takımın 20 milyon dolarlık F.Bahçe karşısındaki zaferi sonrası yöneticiler “Kulübün bu sezonki yıldızı G.Saray Cafe Crown. 2010-11"de bizi en çok heyecanlandıran takım. Bu takımın Play-off"ta final oynayabilmesi için ne gerekiyorsa yapalım” derken, takıma yatırım yapma kararı aldı.

F.Bahçe"yi deviren G.Saray havaya girmek istemiyor. Sarı-kırmızılılarda basketboldan sorumlu yönetici Hakan Üstünberk sadece bir maç kazandıklarını hatırlatarak “Önemli olan sezon sonunda ilk 2 sırada yer almak” dedi.

Mahmuti: Hayret verici

G.SARAY Cafe Crown koçu Oktay Mahmuti, Nedim Karakaş"ın açıklamalarına hem şaşırdığını hem de üzüldüğünü söyledi. Mahmuti, Karakaş"a şu yanıtı verdi:

“HER mağlubiyet sonrasında yaptığı açıklamalarına alıştım ve olağan karşılıyorum. Maalesef ismimi kullanarak yaptığı gerçeği yansıtmayan suçlamalar beni hayrete düşürdü. Daha derine gidip bizim taktiğimizin "vur vurabildiğin kadar" olduğunu söylemesi üzüntü verici.”

"Hakemler yüreksiz"

BEKO Basketbol Ligi"nde liderliği G.Saray"a kaptıran F.Bahçe Ülker"de karşılaşmanın hakemlerini öfke dinmiyor. Şube direktörü Nedim Karakaş “Hakemler oyunu koparmamıza müsaade etmedi. Sahadaki hakemlerin yüreksiz olduğunu da gördük. Rakibin taktiği vur vurabildin kadardı. Hakemler de çalabildiği kadar çalsınlar. Sporcularımız sinirlenerek oyundan düştüler. Düdüklerde standart olmamasından şikayetçiyim” dedi.