Futbol yaşantısına Kartalspor"da başladı. Hırsı ve çalışkanlığı sayesinde basamakları bir bir çıktı ve bunları gerçekleştirirken de fiyatını hep katladı. Her gittiği kulübe de para kazandıran Servet Çetin şimdi de Avrupa"ya yelken açtı. 2002 yılında Denizlispor"un UEFA Kupası"nda 4. tur oynamasında büyük rol oynayan ve o günden sonra hedefini yurt dışı olarak belirleyen milli futbolcu, Marsilya için geri sayıma başladı.

F.Bahçe, Sivas ve G.Saray"da oynadığı dönemlerde isminden sıkça bahsettiren yıldız futbolcu için kesenin ağzını açan Fransızlar teklifini 7"den 8 milyon Euro"ya çıkardı, sarı kırmızılıların geri adım atmasını engelledi. İstanbul"da bulunan Marsilyalılar bu rakamı ortaya koyarken, "Onu almadan gitmek istemiyoruz" mesajını da açıkça verdi.

Sivasspor"dan iki yıl önce 500 bin dolar bonservis bedeli ile gelen ve gerçekleşecek transferiyle G.Saray Kulübü"ne büyük para kazandıracak olan Servet vicdanen de mutlu..

GALATASARAY'A VE TARAFTARINA TEŞEKKÜR

"Galatasaray Yönetimi"ne, taraftarına teşekkür ederim" diyerek sözlerini sürdüren Cimbom"un biyonik adamı, şöyle konuştu:

"Benim G.Saray ile imzaladığım sözleşme Sivas"tan gelirken 2 yıllıktı ve önümüzdeki sene bitecekti. Ancak ben Avrupa kulüplerinden gelen ısrarlı teklifleri görünce, G.Saray ile sözleşmemi uzattım. Yeter ki G.Saray"a önerilen rakamlar düşük olmasın, kulübüm transfer olursam iyi bir gelir elde etsin diyerek bu imzayı attım. G.Saray formasını ilk kez giydiğimde de bir cümle kullandım. "Para kazandırmadan gitmem" diye. İşte bunu gerçekleştirip, gitmek beni huzurlu kılıyor. Sözümü tutuyor olacağım."

Ben buradan ekmek yedim. Galatasaray taraftarını da yönetimini de asla unutmayacağım. Onları onurlardırmak için elimden geleni yapacağım. Marsilya"dan gelen teklif beni sevindirdi. Başarıyla ülkemi temsil etmek istiyorum. Bunu içtenlikle söylüyorum.

Benim yerimde çirkef bir futbolcu olsa ya da herhangi bir x kişi olsa çoktan arkasına bakmadan giderdi. Ama ben teklifler ne kadar cazip olursa olsun ekmek yediğim yere asla ihanet etmem."

6 KULÜPTE OYNADI HEP PARA KAZANDIRDI

Servet Çetin forma giydiği kulüplerin kasasını doldurarak ayrılıyor. 30 Temmuz 1999 yılında doğup büyüdüğü Kartal semtinin kulübü olan Kartalspor"da profesyonel olan başarılı oyuncu, ilk olarak şu anda Bank Asya"da mücadele eden takımına para kazandırdı. Servet 2001 yılında Göztepespor"a 40 bin dolar bonservis bedeli ile transfer oldu. Göztepe forması ile Süper Lig"e çıkan milli oyuncu, dönemin teknik direktörü Rıza Çalımbay"ın önerisi ile Denizlispor"un yolunu tuttu.

Servet Çetin 2003 yılında ise 1.5 milyon dolar karşılığında Fenerbahçe"ye transfer oldu. 3 yıl sarı lacivertli formayı giyen Çetin, daha sonra cüzi bir rakama Sivasspor"un kadrosuna dahil oldu. Servet, Sivas"ta yeniden yüksek performansına kavuşurken, bu kez sözleşmesi bitmesine rağmen 500 bin dolar bonservis bedeli ile G.Saray"a transfer oldu.

MARSİLYA İÇİN GÜN SAYIYOR

Servet, Marsilya Kulübü ile anlaştı. Şimdi G.Saray Yönetimi"nin izin vermesi için gün saymaya başladı. Galatasaray"ın başarılı savunmacısı için Marsilya"ya transferi adına geri sayıma geçilirken, Servet de hazırlıklara başladı. Milli futbolcunun, Fransız kulübüne transferinin kesinlik kazanması halinde geçen yıl kazandığı ve 1.sınıfta öğrenim gördüğü İstanbul Üniversitesi Spor Akademisi"ndeki kaydını donduracağı belirtildi. Servet"in sınavlarını aksatmayarak, finallere girdiği belirtildi.

VATAN