Çalışmaları başarılı bulduğunu ifade eden Prof. Dr. Jostein Bakke hayranlığını dile getirdi.
Uzun yaşamın merkezi olduğu tescillenen Nazilli ilçesinde yetişen birçok şifalı bitkilerden elde edilen yüzde 100 doğal, antibakteriyel, uv kırıcı özelliğe sahip GOLDİXİR Dezenfektanına ait analiz sonuçları yurt dışında bulunan Üniversitelerin ve yatırımcıların ilgisini çekerken ürünün Türkiye’de istenilen ilgiyi görmemesi sonucu Norveç Bergen Üniversitesi ile görüşme başladı.
İstanbul Aydın Üniversitesi Gıda Teknolojisi Öğrencisi Tiap ve Mutiap Genel Koordinatörü Hakan Başlık konuyla ilgili olarak “Takım arkadaşlarımızla iki yıl gibi kısa bir süre içinde yirmi iki spesifik buluşa imza attık. Ama maalesef ülkemizde hiçbir kurum kuruluş ve devletimizden ilgi destek göremedik. Çalışmalarımızı bizden izin alarak yurtdışındaki üniversite ortamına taşıyan bazı kişiler inanılmaz tekliflerle karşımızda dururken biz hala ürünün ülkemizde tescillenmesini istiyoruz. 232 milyar patojen bakteriyi çok kısa süre içinde sıfırlayarak üreme yok noktasına getiren buluşumuza yurt dışından ilgi büyüyerek devam ediyor. Norveç Bergen Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Jostein Bakke her türlü desteği vermek üzere Ülkesine davet etti. Amerika. Danimarka, İspanya, Hollanda ve İngiltere başta olmak üzere bir çok ülkeden yatırımcılar konuyu büyük ilgi gösteriyor. Üründe ‘Made in Turkey’ yazmasını çok isterdik ancak bunu sağlayacak bir ortamı maalesef bulamadık. Tek bir alanda kurulu Türkiye’nin en büyük Tekno Center alanına sahip İstanbul Aydın Üniversitesi ile görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.
İstanbul Aydın Üniversitesi Gıda Teknolojisi Öğrencisi Mutiap Projebank Genel Koordinatörü Hakan Başlık Helal Gıda Sertifikası bulunan işletmeleri yerinde inceleyerek ürünün burada kullanımı konusunda bilgi paylaşımı yapacaklarını ve bu sertifikayı veren GİMDES ile ikili sıcak temaslarının sürdüğünü ifade etti.