AYDINPOST HABER SERVİSİ/Hatice KARAARSLAN-Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hasan Muti, seçim sonrası Aydınpost’a konuştu. Muti yapmış olduğu değerlendirmelerde seçmen iradesinin sandığın başına gittiğinde değiştiğine değindi.

Muti, “12 Haziran 2011 seçimlerinde demokrasinin olmazsa olmazı olan seçimde sandığa gidip oy kullanan herkese teşekkür ediyorum. Milliyetçi Hareket Partisine oy vermiş olan tüm seçmenlerimize teşekkür ediyorum. Demokrasi bizim olmazsa olmazımızdır. Halkın iradesi sandıktan nasıl çıktıysa Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizim kabulümüzdür. Bizim beklentilerimiz biraz daha farklıydı. Çünkü saha çalışmasında gördüğümüz vatandaşın bize göstermiş olduğu teveccüh, ilgi ve alaka bulunduğumuz konumdan çok daha iyi olduğumuz hissini uyandırdı. Seçmen iradesi sandığın başında da değişebiliyormuş demek ki” şeklinde konuştu.

Muti, “ Seçim atmosferinde ülkemizin bölünmez bütünlüğüyle ilgili endişelerimizi dile getirmiştik. Yolsuzluğu, yoksulluğu, gençlerimizin istikballerinin çalınmasını dile getirmiştik. Yandaş medya ve yandaş zengin oluşturmayı eleştirmiştik. Demek ki vatandaşımızın ilgi alanları bunlar değilmiş. Sayın Erdoğan bu konuların hiçbirine girmemesine rağmen, meydanlarda Sayın Bahçeli’yi ve Sayın Kılıçdaroğlu’nu eleştirmekle yüzde elli civarında oy topladı. Bu anlamda tabiî ki kendilerini tebrik ediyoruz. Seçimin galibi AKP’dir. Ve CHP’dir, oylarını belli oranda artırdığı için. Geçen seçimdekinden daha fazla oy almamıza rağmen yinede Milliyetçi Hareket Partisi çok başarılı olmuştur diyemiyoruz. Ama şartların eşit olmadığı bir yarıştan çıktık. AKP hem Aydın’da hem Türkiye’de devletin tüm kurum, kuruluşlarının ve bürokratların gücüyle seçime müdahale etmiştir. MHP’nin üzerinde kaynağı bizce malum ama sürekli inkâr edilen şantajlarla, kasetlerle özel hayata müdahalelerle MHP baraj altına itilmeye çalışılmıştır. Hesabından gönderilen bir maili 2 gün gibi kısa bir sürede bulan bir devlet, MHP’ye yapılan tecavüzdür. Kaset olayı halen açığa kavuşmamıştır. Onun için bizce kaynak malumdur. Bu açıdan değerlendirdiğimizde yüzde 13 küçümsenecek bir sonuç değildir. Ama başarı olarak da görülmemelidir. Biz bütün kurum ve kuruluşlarımızla ilçe başkanlarımızla, 2009’da seçilmiş belediye başkanlarımız ve il genel meclis üyelerimizle, 2011’de yaptığımız milletvekili adaylarımızla önümüzdeki seçim sonuçlar belli olduktan sonra toplantılar tertipleyip, masaya yatırıp söylemlerimizde ya da taktiklerimizde nerede yanlış yaptığımızın muhasebesini yaparak bir raporla bunu genel başkanımıza iletmeyi düşünüyoruz. Bu netice tabiî ki bizi etkilemiştir ama, Milliyetçi Hareket Partisi olarak ülkeyle olan endişelerimizin devam ettiğini ve bu endişelerimizi her fırsatta söylemeye devam edeceğimizi belirmek istiyorum. Milliyetçi Hareket Partisi düne göre yarın daha da birbirine sahip çıkarak mücadelesini devam ettirecektir. Bu anlamda yüzde elli oy oranıyla yeniden tek başına iktidarı yakalayan AKP’nin üzerine düşeni, toplumun her kesimine hizmet etmesini bekliyoruz” dedi.