Bedelli askerliğin MHP olarak tam anlamıyla karşısında olmadıklarını söyleyen Muti, “Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli bu konudaki görüşlerimizi açıklamıştı. Devlete katma değer sağlayan, vatandaşımıza istihdam sağlayan, askerliği süresince iş durumunun sıkıntıya düşeceği ve devlete-millete yarar sağlayamayacağı aşikar olan insanlarımızın bedelli askerlik yapmasına karşı değiliz. Ancak Sayın Başbakan bedelli askerlik için ‘gündemimizde yok’ ifadesini kullanırken apar topar, vicdanları sızlatacak şekilde bedelli askerliğin şartlarını açıkladı” dedi.
MHP olarak 30 yaşa ve 30 bin TL’lik miktara itirazlarının var olduğunu kaydeden Muti, “Bedelli askerlik yapanlar eğitim yapmayacak, postal dahi giymeyecek. Ülkemizde gençlerin durumu ortada. 30 yaşına gelen kaç gencimiz 30 bin TL’yi ödeyebilecek. Vatandaşı fakirleştirip, daha sonra parasını istiyorlar” diye konuştu.
“VİCDANİ RET VATANA İHANETTİR”
Bedelli askerlik ile birlikte kamuoyunda tartışılan vicdani ret konusuna MHP olarak tamamiyle karşı olduklarını dile getiren Muti, “Vicdani ret bu memlekete tamamen ihanettir. Askerlikten kaçmak isteyen vatan hainleri vicdani ret için fırsat kollayacaktır. Türk milletinde asker ocağı demek Peygamber Ocağı demektir. Yani kutsal bir müessesedir. Bu söylemleri tamamen kınıyoruz. Vicdani ret söylemleri ile Genelkurmay zayıflatılacaktır” ifadelerini kullandı.