Didim ilçesinde Zeynep-Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından aşçılık kursu açıldı.
Zeynep-Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Yiyecek-İçecek hizmetleri mutfağında gerçekleştirilen aşçılık kursu, sıcak mutfak ve soğuk mutfak olmak üzere iki dalda veriliyor.
Okul Müdürü Ali Atabey, günlük hayatta el becerisini geliştirmek isteyen kadınlar ve işsiz gençlere iş kapısı açmak amacıyla Sıcak Mutfak Aşçılığı ve Soğuk Mutfak Aşçılığı kursu düzenlediklerini söyledi.
36 kursiyerin katıldığı aşçılık kursunun hem teorik, hem de uygulamalı olarak verildiğini belirten Okul Müdürü Ali Atabey, aşçılık kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika verileceğini belirtti.
Sertifika almayı hak kazanan kursiyerlerin bazılarının günlük hayatta beceri elde etmiş olacaklarını, işsiz olanların da iş imkanı elde edeceklerini ifade eden Okul Müdürü Ali Atabey, birçok meslekte olduğu gibi aşçılıkta da belgeli ve vasıflı eleman şartı aranacağının unutulmaması gerektiğini sözlerine ekledi.
Öte yandan Didim Kaymakamı Ali Katırcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz ve Didim Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Sağlam Zeynep-Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ni ziyaret etti.
Kaymakam Katırcı, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde verilen kursların yanı sıra, Halk Eğitim Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezinde de kursların verildiğini, mevcut olan kursların yanında yeni dallarda kurslarında açılmasının planlandığını söyledi.
Katırcı, ''Önümüzdeki süreçte Büro Yönetimi ve Sekreterlik kursunu açmayı planlıyoruz. Bu kursumuz ileri süreç olarak 824 saat verilecek, fakat sadece temel eğitim alınmak istenirse 12 haftada 344 saat verilebilecek. Vatandaşlarımız ister sadece temel eğitimi, isterse ileri süreçli eğitimi alabilirler. Bunun yanında bahçecilik kursunu açmayı planlıyoruz. Park ve bahçe korunmasıyla ilgili olan kursumuzda 10 haftada 272 saat verilecek. Birde havuz bakımı kursu açılması planlanıyor'' dedi.
Mevcut olan kursların yanında bu kursların da ilave edilmesiyle istihdam sağlanacağını belirten Kaymakam Katırcı, ''Açılacak olan kurslarla istihdama yönelik hem kursiyerlere kabiliyet kazandırılacak, iş bulmalarında fayda sağlayacak, işverenler açısından da güvenirlik sağlayacak ve kalifiyeli eleman çalıştırılması anlamında Didim'in kalitesi yükselecek'' diye konuştu.
Şuanda kursları verme aşamasında olduklarını kaydeden Kaymakam Katırcı, birinci aşamada olduklarını, ileriki süreçte kamu kurum ve kuruluşlarıyla bir araya gelip bu çalışmaya sahip çıkılmasını talep edeceklerini söyledi.
Katırcı, özellikle Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Ticaret Odası'nın işbirliği yapması gerektiğini ifade ederek, ''Bu iki kurumumuz kendilerine üye olan esnaflara bu çalışmamızdan bahsedecek ve sahip çıkılmasını talep edecek. Bu tür kurslara katılıp eğitim alındığı taktirde meslekte daha kaliteli noktaya gelinebilinecek ve işveren ile çalışanlar belgeli olacaklar'' şeklinde konuştu.
Kaymakam Katırcı, Zeynep-Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde kursiyerlerin uygulamalı eğitimlerini inceleyerek, çalışmalarında başarılar diledi.